Lush – Oatifix Vers Gezichtsmasker

 

IMG_4601

Wat hou ik toch van Lush. Als je 5 lege verpakkingen terug brengt, mag je gratis een vers gezichtsmasker uitzoeken! Dat is dus precies wat ik laatst deed. Ik koos voor Oatifix omdat ik een droge en gevoelige huid heb. Daar is dit masker helemaal geschikt voor!

lush1Het masker komt in een goed afsluitbare verpakking die je in de koelkast moet bewaren om het zo lang mogelijk goed te houden. Het is een masker met vele verse ingrediënten, dus je moet ‘m anders behandelen dan de standaard maskers.

Zo omschrijft Lush Oatifix:
Zit barstensvol fantastische ingrediënten zoals kalmerende havermout, licht scrubbende stukjes amandel, verzachtende en voedende banaan en illipe boter, dat roodheid vermindert. Het ruikt zo lekker dat je hier eigenlijk iedere ochtend mee zou willen ontbijten. Aanbrengen op een gereinigd gezicht (huid rond de ogen vermijden!), tien minuten laten intrekken terwijl je je ontspant. Daarna spoel je het af met lauwwarm water, heerlijk!

 

IMG_4366Het potje bevat 75g. In eerste instantie vond ik dat erg weinig, en ook op de site van Lush spreken ze van ’3 behandelingen per potje’, maar ik heb er 6 á 7 keer mee kunnen doen. Dat valt erg mee dus.

IMG_4369De ingrediënten. Dat ziet er goed uit!

De houdbaarheid is beperkt; het is maar zo’n 3 weken goed. Ik kocht dit product 25-01, heb ‘m met zo’n 7 keer helemaal opgebruikt en toen was het 16-02. Prima te doen dus.

IMG_4370De substantie ziet er misschien niet al te smakelijk uit (al vind ik dat mee vallen; ik vind het wel wat van havermoutpap weghebben). Het is een dikke substantie, gelig en met allerlei ‘dingen’ erin (gemalen amandel, havermout etc.).

IMG_4372Het is zo dik dat het niet uit het potje loopt, al hou je ‘t op z’n kant. Maar het ruikt echt goddelijk! Ik vind het echt zo heerlijk ruiken! Het ruikt naar zoete pap, havermoutpap misschien? In ieder geval naar iets eetbaars. Zodra ik het potje opendoe, moet ik er aan ruiken en wil ik het stiekem opeten. En wanneer ik het op mijn gezicht smeer, ruik ik het de hele tijd. Heerlijk!

voor maskerTijd om te testen! Dit is mijn huid na het douchen. Het is wat gevoelig met rode plekjes door het douchen. Ook voelt het droog en trekkerig aan.

lush oatifixHet masker aangebracht op mijn gezicht. Het aanbrengen gaat trouwens ook anders dan normaal. Omdat het zo’n dikke substantie is, is het even wennen hoe het nou makkelijk aanbrengt. Maar het voelt echt prettig, veel fijner dan een dunne substantie vind ik.

IMG_4600

Hier zie je duidelijk de ‘stukjes’ in het masker.

Het masker voelt zo fijn aan op mijn huid. Het verzacht meteen naar mijn idee. De substantie voelt prettig aan; omdat het wat dikker is ‘loopt’ het niet van mijn gezicht. Ik vind het helemaal niet erg om hier 10 minuten mee rond te lopen. En die geur..

na masker

Dit is mijn huid na het masker. Het ziet er een stuk egaler uit. Ook zijn de rode plekjes minder en straalt mijn huid meer.

Ik kan kort zijn over dit masker; ik ben echt heel enthousiast! Toen ik het masker meenam, bedacht ik me dat ik dit masker waarschijnlijk nooit zou kopen vanwege de prijs. Maar ik ben om. De prijs is helemaal niet zo hoog voor wat je er voor terug krijgt; een kwalitatief erg sterk masker die alles doet wat ik in een masker zoek. Het knapt mijn huid op, maakt het gezonder, stralender, en laat mijn huid gewoon veel fijner aanvoelen. Omdat ik zo’n 7 keer met dit masker heb kunnen doen, vind ik het z’n prijs helemaal waard. Al helemaal wanneer je het masker op de voor jou juiste tijd koopt (voor mij was dit dus midden in de winter, wanneer mijn huid erg droog en gevoelig is), is het masker dan echt even een oppepper en geeft je huid wat het nodig heeft.

Dit masker ga ik zeker opnieuw halen. En het mooiste is; dit lege Oatifix potje telt al meteen mee voor de nieuwe 5 lege verpakkingen :)

Oatifix is te koop bij Lush (en ook online) en kost €11,65.

Kennen jullie dit masker? Wat voor maskers gebruiken jullie graag voor de droge (winter)huid?

Liefs,
Lisa

11 reacties op “Lush – Oatifix Vers Gezichtsmasker

  1. wat goed dat dit alweer je 1e lege verpakking is haha! ik vind 3 weken houdbaarheid wel erg kort. wel beter dat je het dubbele aantal keer er mee kon doen!

  2. Haha, toen ik je foto zag moest ik heel eventjes lachen ;-) Ziet er grappig uit al die havermout op je gezicht. Knap dat je alweer vijf verpakkingen van Lush had opgemaakt. Fijn dat het je huid een oppepper geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>