Hell Yeah, I flew to Australia!!

Mijn vakantie in Sydney :)

Mijn vriend en ik zijn op vakantie geweest naar Sydney. Hier hebben we heerlijk 2 weken vertoeft. Mijn vriend moest daar vanwege zijn werk naartoe; en ik ging dus heerlijk mee (zo’n kans laat je natuurlijk niet schieten). Hierdoor heb ik de eerste week voornamelijk alleen doorgebracht, maar dit viel absoluut niet tegen. Wat een gevoel van vrijheid om jezelf te kunnen redden aan de andere kant van de wereld. En natuurlijk heb ik vooral geshopt, want daar maak ik mijn vriend niet blij mee als ‘ie mee moet haha. De tweede week hebben we samen doorgebracht.

Maar hier eerst een verslag van de eerste week! De tweede week volgt later :)

 

IMAG0356

Een van de eerste foto´s die ik maakte in Sydney. Vanaf het strand, zie je ons hotel.

IMAG0359

Wij zaten aan Coogee Beach, vlakbij het beroemde Bondi Beach. Het was al meteen zo heerlijk zonnig en warm op de dag dat we aankwamen. (Ondanks dat het daar winter is, was het overdag toch zo’n 22 graden, we hebben maar 2 dagen regen gehad.)

IMAG0361

Omdat we onze hotelkamer nog niet inkonden (inchecken was pas om 14.00, en we waren rond 9 uur al bij ons hotel) gingen we langs de kliffen wandelen. In de verte, helemaal beneden, kan je net nog mijn vriend zien; zo ver kon je dus naar beneden lopen.

IMAG0371

Op dinsdag besloot ik te gaan shoppen. Dit is Westfield Mall in Bondi Junction; een best groot winkelcentrum. Ik moest steeds opletten waar ik naartoe ging, anders zou ik verdwalen haha. Er waren veel dure high-end winkels, maar ook leuke goedkopere winkels. Zowel winkels die ik al kende, maar ook veel onbekende winkeltjes.

IMAG0367

Hier sta ik in een pashokje in Target. Zie linksboven; hoe cute! Het blousje heb ik uiteindelijk niet meegenomen omdat er een vlek inzat, maar daar heb ik nu wel spijt van!

IMAG0375

Hier had ik mijn eerste shoplog opgenomen (die kun je *hier* zien), het resultaat van shoppen in Westfield Mall.

IMAG0386

Op donderdag ging ik shoppen in Queen Victoria Building; een van de mooiste shoppingmalls ter wereld! Hier wilde ik natuurlijk érg graag heen!

IMAG0387

De lift in Queen Victoria Building..Gorgeousss

IMAG0388

De trappen..Wauw! En kijk de vloeren ook.. Ik keek mijn ogen uit! (Helaas is de foto bewogen.)

IMAG0392

De shoppingmalls zijn zo groot, dat ze overal rustplekjes hebben om lekker te chillen en bij te komen. Moeten ze hier in Nederland ook doen!

IMAG0394

Strand Arcade; nog een fantastisch mooie shoppingmall. Naast Queen Victoria Building. Je ziet het buiten trouwens al donker worden, het was pas 5 uur. In Australië is het nu natuurlijk winter.

IMAG0399

Mijn lunch op mijn vaste stekkie. Pancakes met smoothie. Zonnebril en boek erbij; heeerlijk!

IMAG0409

Het is helaas een wat onduidelijk foto; maar hier zie je een ‘Aboriginal’ zitten, spelend op zijn didgeridoo (dat lange houten instrument dat ‘ie aan zijn mond zet om muziek mee te maken). Met op de achtergrond de Harbour Bridge.

IMG_0518

Ik voor het beroemde Opera House.

IMAG0405

De wasbakken in Opera House. Zag er prachtig uit, maar toen ik de kraan opendraaide, schrok ik; het water loopt niet via een afvoertje weg, maar gaat richting de muur. Ik had heel even iets van ‘huh?’ hahah.

IMG_0523

En de beroemde Harbour Bridge (van al het vuurwerk met oud&nieuw).

IMG_0541

Op weg naar de open zee. De kliffen rondom Sydney. Mooi hè.

IMG_0812

We gingen walvissen kijken vanaf de boot!

IMG_0799

We kwamen een groepje van 4 walvissen tegen :)

IMG_0814

De middelste laat zijn bek zien.

IMG_0664

Dit was zo gaaf! Hierdoor is het helaas niet de duidelijkste foto haha, maar het was zo gaaf om die beesten zo zichzelf het water uit te zien gooien.

IMG_0667

En de gigantische plons die toen volgde..

 

IMAG0417

Natuurlijk moesten we ook even kangeroo en krokodillenvlees proberen. Het bovenste witte vlees is krokodil (komt aardig overeen met kip) en het donkere vlees is kangeroo; dat was erg mals.

IMG_0884

Heerlijk dagje op de kliffen. Het uitzicht is fantastisch, het zonnetje heerlijk en de geluiden van de zee heerlijk ontspannend..

IMG_0877

Het was nog best ver naar beneden..

IMG_0928

Erg gave foto vind ik, met die weerspiegeling en de bodem.

IMG_1017

Sommige delen waren helemaal uitgehold door de zee. En zie al die klifwoningen op de achtergrond..Ik zie mezelf ook wel zo wonen!

IMG_1032

Op deze manier hebben we een aantal zeefilmpjes gemaakt; zeer rustgevend! Ik zit eraan te denken om die ook te uploaden :)

IMG_1066

Ook een mooie foto van een ander mooi stukje langs de kliffen.

Dit waren de foto’s van de eerste week Sydney, foto’s van de tweede week volgen later :)

Liefs,
Lisa

 

 

 

 

 

 

 

 

16 reacties op “Hell Yeah, I flew to Australia!!

 1. Oh wat een heerlijk foto-reisverslag Lisa! <3 Natuurlijk heb ik je al enthousiast 'horen' kletsen over je vakantie in de comments op mijn blog, maar deze foto's voegen daad bij woord. Prachtig hoor! En die malls… Wauwie! Shopping-walhalla! De foto van jou voor het Opera House is trouwens prachtig, je staat er heel mooi op! Ik kijk alvast uit naar deel 2. ;D

  • Aahh wat leuk om jou hier te zien, Joyce :) Hahah volgens mij heb ik ondertussen je halve blog ondergespamt met verhalen over Australië ;) Leuk dat je de foto’s nu gezien hebt, krijg je er toch een duidelijker beeld bij <3
   Dankjewel :) Echt leuk om te horen!

   • Het werd tijd om eens hier langs te komen toch? (: Ik bezoek elke week enkele blogs van lezeressen en deze week was het jouw beurt! Het is dat mijn Bloglovin-overzicht nu al ontploft van de updates, het liefst zou ik bij iedereen vol op commenten haha!

    En spam over Australië is altijd van harte welkom, no worries! ;D

 2. Oh my god, wat een geweldige pictures! Lovely view ook, maar ook de malls.. OH MY.. Dat is gewoon heaven man. xD Heerlijk ook dat shot in je hotelkamer met al je make-up op de grond.. tof. Walvissen? Awesomeness! Juk, kangeroe? Sadness.

 3. Super leuk! Ik kwam ook vaak bij Strand als ik in Sydney was! Haha oh memories hier. Ik woonde in Australië en ging 2x ook even een weekje naar Sydney. Ben je ook bij die op Pitt geweest?

  • Aahh jaloers! Ik! Het lijkt me heerlijk om in Australië te wonen, ik zag mezelf al helemaal wonen in zo’n mooie klifwoning in Sydney! Hoe kwam je in Australië terecht dan? En hoelang heb je er gewoond?
   Nee, ben niet op Pitt geweest..Had er geen tijd meer voor! Ik moet echt nog eens terug ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>