Mijn beauty-tip: ASMR voor ontspanning en nachtrust

Heerlijk ontspannen en lekker slapen zijn ook belangrijk voor iedereen die er goed uit wil zien. Goede nachtrust hoort bij de basis.
Nu had ik laatst, en nog steeds af en toe, moeite met in slaap komen of gewoon overdag te ontspannen. Een tijd terug las ik een artikel over lekkere slaapfilmpjes op beautygloss en sindsdien ben ik om. Het is serieus zo fijn om even een filmpje op te zetten, en dan heerlijk te ontspannen. Ik bekijk zo’n filmpje overdag om even bij te komen, of ‘s avonds in bed om lekker in slaap te vallen.

http://www.youtube.com/watch?v=SoA7P3eTrV0

Zo’n filmpjes worden ASMR genoemd. Dit staat voor autonomous sensory meridian response, een hele mond vol.
Kort uitgelegd, zorgen deze filmpjes voor ontspanning. Je kunt er rillingen, die beginnen op je hoofd, van krijgen. Er zijn vele soorten ASMR filmpjes; sommigen zijn alleen met geluid, zoals knikkers rollen, schelpjes, nagels die tikken, of fluisterstemmen. Sommige filmpjes zijn ook met beelden erbij zodat je ook visueel getriggerd wordt. In de filmpjes kun je bijvoorbeeld zien hoe een veer over een hand gaat, of nagels die tikken, water dat stroomt, maar ook mensen die met fluisterstemmen een rollenspel doen. Mijn favoriete ASMR filmpjes zijn de rollenspellen.

Dit is mijn favoriete fluiteraar: GentleWhispering. Zij doet veel rollenspellen, maar ook gewoon dagelijkse dingen waarbij ze fluistert zoals handdoeken opvouwen. Ze gebruikt heel rustige gebaren, waardoor je van alles heerlijk loom wordt. Zij is Russisch en heeft ook filmpjes waarin ze Russisch spreekt, of je in het Russisch tot 10 leert tellen.

 

Dit is Ilse van TheWaterwhispers. Zij komt uit Nederland, maar doet alles in het Engels. Zij heeft ook een heerlijke rustgevende stem, en upload heel veel filmpjes. Ik begin haar steeds leuker te vinden! In dit filmpje behandelt ze een aantal ‘triggers’ zodat je kunt ontdekken wat je het allerfijnste vind om bij te ontspannen.

 

Dit is ook een van mijn favoriete filmpjes. Hierin laat Amalzd haar lipstick stash zien, alleen fluistert ze heerlijk rustig en ik raak er lekker ontspannen van. Echt het bekijken waard!

 

Ook een favoriet, zij heeft een heerlijke fluisterstem! Brengt mij meteen in slaapmodus. Zij maakt niet veel rollenspellen, vaak vertelt ze gewoon verhaaltjes met haar fluisterstem.

 

Dan een heer, Whispermister,  hij maakt erg leuke filmpjes zoals deze wandeling door de tuin. Ik hou meer van vrouwelijke fluisterstemmen, maar deze mannenstem is ook prettig voor de afwisseling.

 

Dan als laatste VeniVidiVulpes. Ook een ontzettend rustgevende stem.

Het ligt ook een beetje aan je voorkeuren, hou je meer van mannen of vrouwenstemmen, of alleen van geluiden? Met of zonder beeld erbij? En hoe moeten de stemmen klinken, met of zonder smak, met of zonder iets in de mond etc? Ik ben er achter dat ik vooral van vrouwelijke stemmen hou, zonder een smak (daar erger ik me alleen maar aan) en met rustgevende beelden erbij. Rollenspellen hebben ook een voorkeur. Als er dan gedaan wordt alsof mijn haren geknipt worden, of ik word opgemaakt met die rustgevende geluiden erbij word ik helemaal rustig.

Ik zou het echt iedereen aanraden, zowel op de dag (misschien in je pauze?) om even tot rust te komen, als ‘s avonds laat vlak voor je gaat slapen. Probeer het eens zou ik zeggen, wie weet ben je ook verkocht net als ik…

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

 

 

3 reacties op “Mijn beauty-tip: ASMR voor ontspanning en nachtrust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>