Lush Catastrophe Cosmetic Gezichtsmasker

IMG_7437 Zoals jullie inmiddels op mijn blog hebben kunnen lezen, ben ik gek op de maskers van Lush. Dit is geloof ik, alweer het derde vers gezichtsmasker, dat ik hier test en aan jullie laat zien. Want het was alweer zo ver; ik had 5 lege verpakkingen teruggebracht naar Lush, en dan mag je een gratis vers gezichtsmasker uitzoeken. Ik koos voor dit exemplaar omdat ik deze nog niet uitgeprobeerd had. Wel zoek ik altijd iets wat voor de gevoelige huid geschikt is, want dat zijn lang niet alle maskers! Maar deze dus wel :) IMG_7439   Lush zegt over dit masker: Catastrophe Cosmetic is een extreem kalmerend masker met heel veel anti-oxidanten om je huid te beschermen tegen een kleine ramp. Twee van ’s werelds beste ingrediënten om je huid te kalmeren – kamille en kalamijnpoeder – zijn gemixt met ontgiftende bosbessen. Denk als een crisismanager.   IMG_7440   De Ingrediënten: Talkpoeder (Talc)Kalamijn poeder (Calamine Powder)Iers mos, gel (Chondrus crispus)Bosbes, vers (Vaccinium myrtillus)Glycerine (Glycerine)Amandelolie (Prunus dulcis)Roos absolue (Rosa damascena)Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla)Sinaasappelolie, zoete wilde essentiële (Citrus sinensis),*Limonene (*Limonene)Methyl ionone (Methyl Ionone)Parfum (Perfume)      voor masker Dit is mijn huid voor het masker. Zoals altijd is het wat rood door het douchen, met vlekjes en plekjes. Mijn huid voelt ook erg strak aan.   tijdens masker Het masker aangebracht.
Ik moet zeggen dat ik dat iets vervelender vond; door de klei structuur ging dat wat lastiger, want de klei is best dikkig. Ook het vocht dat er op lag, was vervelend. Het blijkt achteraf dat ik zowel de klei als het vocht had moeten gebruiken. Ik heb namelijk te veel vocht gebruikt (klinkt zo lekker he hahah) waardoor ik na het het masker twee keer gebruikt te hebben, alleen nog klei over had. Dit werd met het aanbrengen niet makkelijker, dus ik heb de overige keren steeds wat water uit de kraan moeten pakken om de klei aan te brengen. Ik weet niet of dit duidelijk omschreven is, maar ik vond het een beetje een minpunt; dit moet je maar net weten.

Verder voelt de klei prettig aan op mijn huid en voelt nooit strak aan. Terwijl zoveel andere kleimaskers dit wel doen.

na maskerMijn huid na het masker. Ik vind dat mijn huid er zeker op vooruit is gegaan.Mijn huid lijkt rustiger en meer gevoed. Ook voelt het minder strak en straalt mijn huid meer.
Ik kan dus zeggen dat ‘ie zeker geschikt is voor de gevoelige huid. Ik vind het masker erg fijn en geslaagd voor mijn huid.

Wel ben ik iets minder enthousiast over de klei zelf; door het vocht en klei vind ik het lastig om aan te brengen. Maar goed, dat is maar 1 klein minpuntje. Voor de rest vind ik het een heerlijk masker. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ‘ie mijn favoriet Oatifix niet heeft kunnen verslaan, dat blijft mijn nummer 1.

Dit masker is te koop bij Lush, zowel online als in de winkel en kost €11,85

Welke maskers van Lush hebben jullie al eens geprobeerd?

Liefs,
Lisa

5 reacties op “Lush Catastrophe Cosmetic Gezichtsmasker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>