Waarom Ik Van De Herfst Hou

Jarenlang heb ik geroepen dat de zomer mijn favoriete seizoen is, en dat ik het zo deprimerend vond wanneer de herfst weer aanbrak. De laatste jaren valt mij echter op, dat de herfst toch steeds meer mijn lievelingsseizoen aan het worden is. Zo in augustus begin ik al stiekem naar de herfst uit te kijken. Ik vind er gewoon zoveel leuk aan!

 

herfst11_1

Bron

De prachtige kleuren in de natuur

weg-bezaaid-met-herfstbladeren

Bron

Hoe blij ik word wanneer de lente aanbreekt en de natuur weer kleur krijgt, nog blijer word ik ervan wanneer er nóg meer kleuren verschijnen als het weer september is. Ik ben graag in de natuur en ga graag met de honden wandelen in het bos, en maak dan foto’s van de prachtige herfstomgeving. En wat nog leuker is; het thuiskomen na een herfstwandeling! Een fris gezicht, schoenen uit, en heerlijk bijkomen en opwarmen.

 

Nog op een terrasje kunnen zitten 

terras578

Bron

De herfst heeft vaak nog ‘last’ van een paar goede nazomerdagen, zoals afgelopen weekend nog het geval was. Ik heb toen nog heerlijk met mijn vriend op het terras gezeten, met een ijsje erbij (en de jas thuisgelaten). Heerlijk vind ik dat! Alsof je die warme dagen dan nog extra koestert en speciaal vindt.

 

Warme dranken 

tumblr_lvwhj0L7Dp1r534t8o1_500_large

Bron

En wanneer het toch te fris begint te worden om buiten een terrasje te pakken, doe je dat toch gewoon heerlijk binnen. Er is niets lekkerder om gewoon thuis ‘s avonds een warme chocolademelk (mét marshmallows) te maken en op te smikkelen terwijl je op de bank onder een dekentje ligt. Of een heerlijke anijsmelk, of thee. Boek erbij, en klaar! :)

 

‘s Avonds vroeg donker 

3PoF2iyM

Bron

Het wordt ‘s avonds steeds vroeger donker, en soms maakt me dat wat somber. Maar aan de andere kant vind ik dat ook wel wat hebben; het straalt een bepaalde sfeer uit. Iedereen zoekt de knusheid en warmte van hun eigen huisje op, het is rustig op straat, maar des te gezelliger binnen.

 

Dekentje op de bank, kaarsjes aan

534550_364397570317859_952155574_n

Bron

En als je dan de warmte van je eigen huisje opzoekt, horen daar natuurlijk een paar kaarsjes bij. Dit straalt een en al knusheid uit vind ik. Ik kan hier ontzettend van genieten.

 

Sinterklaas

sinterklaas1

Bron

Need I say more? Haha, ik hou van Sinterklaas. Voor mij was dit altijd een heerlijke periode; eerst als kind en later toen ik op de Pabo zat. Sinterklaastijd blijft altijd een beetje speciaal voor mij. Het kadootjes geven aan elkaar, de liedjes die je op de radio hoort, de nostalgie, de pepernoten en de rest van het snoepgoed.. Ik hou ervan!

 

Ik vind het heerlijk dat het weer herfst is! Ik kan nog wel even doorgaan met mijn lijstje; zo vind ik het ook heerlijk dat ik meer met make-up kan doen (met warm weer heb ik daar minder trek in) en ook meer kan afwisselen met kleding. Oehh ik ben weer heel blij dat het herfst is!

Zijn jullie ook zo gek op de herfst?

Liefs,
Lisa

13 reacties op “Waarom Ik Van De Herfst Hou

  1. Wat een leuk en herkenbaar artikel! :) Warme dranken vind ik heerlijk in de herfst! Vooral chocolademelk drink ik dan graag! En een dekentje voelt zo warm aan, heerlijk!

  2. Aaaah ja, de prachtige kleuren van de herfst is echt schitterend! Warme dranken en met een dekentje op de bank met je favoriete serie op, niets is beter dan dat. Ik vind het ook zalig om met regenachtige dagen, echt van die herfstdagen, op de bank met een dekentje te bloggen. Gamen is dan ook zalig! Ik houd van de kerst die eraan komt, ook al is dat in de winter. :D Wij vieren namelijk geen Sinterklaas meer. Ik eet wel die pepernoten hoor. :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>