Movies I’ve Watched

Vandaag laat ik jullie zien welke films ik de laatste tijd gekeken heb en wat ik ervan vind. Ik ben niet zo’n hele grote filmliefhebber; ik kijk liever tv series. Maar af en toe ‘moet’ ik van mezelf toch eens een film opzetten, en vaak ben ik daar dan ook erg blij mee.

[youtube 9v6X-Dytlko]

Before Sunrise (1995)

Ik besloot deze film te kijken nadat ik een artikel las over het derde deel van deze saga die binnenkort uitkomt of in de bios zou draaien. Het is een liefdesverhaal en normaal hou ik daar niet zo van, maar ik besloot dit 3-delig liefdesverhaal eens een kans te geven.

Het gaat over een man en een vrouw die elkaar ontmoeten in de trein. Ze hebben meteen een connectie en besluiten de rest van de dag met elkaar op te trekken. Ze hebben maar 1  dag, want hierna scheiden hun wegen; ze moeten ieder een andere kant op reizen.

Nogmaals, ik hou echt niet van romantische films, maar deze sprak me echt aan. Hier zit diepgang in. Hier leer je de karakters kennen. Ze hebben interessante dialogen. Ook het einde is gewoon mooi; niet voorspelbaar en niet helemaal afgerond. Ik was meteen benieuwd naar het volgende deel (Before Sunset).

 

 

[youtube XvFosXeqmDg]

Before Sunset (2004)

Nadat ik het eerste deel (Before Sunrise) gekeken had, was ik erg benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan! Ik zette dus (dezelfde avond al!) deze film op en werd meteen weer het verhaal in gezogen.

Negen jaar nadat Celine en Jesse elkaar hebben ontmoet in Wenen, komen ze elkaar weer in Parijs tegen. Opnieuw hebben ze maar een dag de tijd om met elkaar door te brengen. 

Ook dit deel vind ik geweldig. De acteurs die in 1995 de hoofdrollen vertolkten, werkten 9 jaar later weer opnieuw aan de film mee (en in de nieuwste film Before Midnight die ik nog moet gaan kijken, doen ze ook weer mee)! Dat maakt het erg leuk; het maakt het geloofwaardig. De gesprekken die gevoerd worden gáán ergens over, het is verfrissend om deze film te kijken. Tot op het einde blijft het spannend hoe het gaat aflopen. Ik ga zeker binnenkort het derde deel bekijken.

 

 

[youtube TaVYcH7QlbA]

Along came a spider (2001)

Deze film heb ik al eens eerder gezien, maar hij was laatst weer eens op tv. Ik vind dit een van de beste thrillers, en Morgan Freeman is mijn lievelingsacteur.

De film gaat kort gezegd over een meisje dat vanuit haar (goedbeveiligde) school wordt ontvoerd. De race tegen de klok om het meisje te vinden is begonnen. Detective Alex Cross (Morgan Freeman) ontvangt hints van de ontvoerder. Gaandeweg blijkt er iets heel anders aan de hand te zijn.

Ik vind dit een heerlijke film. Hij zit zo goed in elkaar, de acteurs zijn geweldig, het verhaal klopt, het plot is onvoorspelbaar en verrast je, er zit genoeg spanning in en houdt je op het puntje van je stoel. Ik hou van deze film, hij staat zeker in mijn rijtje van favoriete films ooit.

 

 

[youtube 6hB3S9bIaco]

The Shawshank Redemption (1994)

En dan deze film..Zucht. In mijn ogen de beste film die er ooit gemaakt is. Ik heb deze film ontelbare keren gekeken. Zo ook laatst toen ‘ie weer op tv was.

De film gaat over Andy Dufresne (Tim Robbins). Hij wordt in de jaren 40 veroordeeld voor 2 moorden en krijgt daarvoor 2 keer levenslang. Andy beweert altijd onschuldig te zijn. Hij belandt in de gevangenis en ontmoet daar Red (Morgan Freeman). Ze ontwikkelen een vriendschap. De film volgt hun leven in de gevangenis voor zo’n 20 jaar. 

Dit is in mijn ogen 1 van de beste films ooit. Alles klopt gewoon. De acteurs zijn perfect, locatie, muziek, beeld, de gesprekken, de vele onderwerpen, alles is perfect! Het is heftig, shocking, maar ook zo mooi. Het bevat alles wat een film interessant en mooi maakt. Tot het einde weet je niet wat er precies gaat gebeuren, maar alles rond goed af waardoor je niet met een rotgevoel achterblijft. Precies zoals een goede film hoort te zijn.

 

 

[youtube IuEFm84s4oI]

Les Miserables (2012)

Ik hoorde al veel goede dingen over deze film/musical en besloot hem te kijken in het vliegtuig naar Sydney.

Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw in Frankrijk. Het vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

Tja..laat ik het kort houden; ik ben geen fan. Ik hou hier gewoon niet van. Er wordt alleen gezongen, niet gesproken. Ik krijg daar gewoon de kriebels van; ik vind het té dramatisch. Het acteerwerk was wel echt goed, en het hele filmwerk ook (decor, kleding, make-up, omgeving); dat maakte het dat je je goed kon inleven. Mocht je wel van musicals houden, moet je deze zeker gaan kijken. Het is alleen niet zo voor mij helaas.

 

Hebben jullie nog goede tips voor leuke films? Welke films hebben jullie de laatste tijd gekeken?

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

2 reacties op “Movies I’ve Watched

  1. the shawshank redemption heb ik ook onlangs gezien, heel erg goed! Ik vond les miserables ook maar niets, langdradig en te veel gezongen. In een musical vind ik dat heerlijk, maar op film vind ik het zo onnatuurlijk overkomen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>