Permanente Make-up: Ik heb een eyeliner laten ‘zetten’

 

full face Ik liep al een hele tijd met het idee rond; het laten zetten van een permanente eyeliner. Permanente make-up dus. Het is niet zomaar wat; je laten tatoeëren bij je ogen. Ik heb het dus goed afgewogen, naar ervaringen van anderen geluisterd en besloot toen om er gewoon voor te gaan! Vandaag laat ik jullie mijn ervaring zien; hoe voelt het, hoe ziet het er nu uit en heb ik er ook echt wat aan? Lees snel verder!

eyeliner10

Net na de behandeling met gezwollen ogen

Na een lange zoektocht op het internet (en na positieve reviews te hebben gelezen) kwam ik uit bij een vrouw in Maastricht die permanente make-up zet. We hebben eerst een telefonisch gesprek gehad, en meteen een afspraak gemaakt. Tijdens de eerste afspraak vertelde ik wat ik wilde: een eyeliner, alleen op mijn bovenooglid, en ze is ‘m toen meteen gaan zetten.

eyeliner11

Net na de behandeling. Wat je ziet glimmen, is de crème die ze er op smeerde

Ik kreeg eerst een verdovende zalf en hierna kon het tatoeëren beginnen. Dit deed nog best zeer en ik moest me goed concentreren om mijn ogen gesloten te houden. Dit vond ik ook best spannend; wanneer ik mijn ogen per ongeluk zou openen, dan bevindt zich een naald niet ver van mijn open oog af..Maar ze legde me uit dat dit nooit misgaat.

eyeliner3

Een close-up van de eyeliner

Na ongeveer zo’n 3 kwartier hielden we er mee op; mijn ogen waren ondertussen al flink gezwollen en het bloedde ook wat (meer dan gemiddeld, maar zoiets had ik wel verwacht aangezien ik een erg gevoelige huid heb). Tussendoor gaf ze me een spiegel zodat ik kon kijken of ik tevreden was, en of ik nog iets anders wilde hebben. Ze liet me ook goed meekijken of de lijntjes gelijk waren.

eyeliner13

Genezen!

Na de behandeling (ze zette me thuis af; wat een luxe!) heb ik mijn ogen thuis gekoeld met bevroren erwtjes (hou die niet rechtstreeks tegen je huid, maar doe ze in een schoon en droog washandje/katoenen zakdoekje o.i.d.). Ook moest ik de eyeliner 2 keer per dag insmeren met een vaselinecrème die ik meekreeg (ik maakte dan gebruik van een schoon wattenstaafje).


eyeliner1

Een close-up van een genezen lijntje

Je ogen mag je dan zo’n 7 dagen niet nat maken, dus kijk uit met douchen! Ook met mijn gezicht reinigen moest ik goed opletten. Dit deed ik dan maar met behulp van een nat washandje i.p.v. water in mijn gezicht te spetteren. Het was best rot om mijn ogen 7 dagen lang niet te mogen meenemen in mijn gezichtsroutine (en dus ook geen oogmake-up te dragen), maar aan de andere kant zijn die 7 dagen ook weer zo voorbij.
eyeliner4

Een subtiel lijntje

De genezing ging lekker vlot. Na een paar dagen begonnen mijn ogen te jeuken, maar daar bleef ik netjes van af (je wilt echt niet gaan krabben en dan het risico lopen om iets te beschadigen!), en na een week begonnen de korstjes eraf te vallen. De eerste keer dat ik mijn ogen weer ging opmaken en reinigen was best spannend, maar het voelde alleen een beetje gevoelig aan..that’s it!

 

eyeliner5

Je ziet ‘m bijna niet, maar hij laat me er net minder kaal uitzien

Na zo’n 6 weken mocht ik terugkomen om de eyeliner te laten bijwerken. Dit zit standaard in de prijs, en dit doet ze omdat het soms voorkomt dat de inkt niet op alle plekjes even goed ‘pakt’. Wij besloten om de eyeliner iets dikker aan te zetten. Ook zat ik even te twijfelen of ik voor een mooie ‘wing’ zou gaan, maar ik ben bang dat dat over een paar jaar er niet meer mooi uitziet. Want wat ze ook allemaal beweren; permanente make-up verdwijnt niet na 5 jaar, het vervaagt alleen en het is mooi als je het dan weer bijwerkt, maar helemaal weg gaat het nooit meer.

eyeliner8

Met de rest van mijn dagelijkse make-up

Deze tweede behandeling deed trouwens veel minder pijn, of eigenlijk irriteerde het alleen maar. Mijn ogen reageerde ook veel minder heftig en zwollen deze keer niet meer zoveel op. Het lijkt erop dat de verdovende zalf de eerste keer niet werkte bij mij. Dus wees gerust; zoveel pijn ik de eerste keer had, is dus niet ‘normaal’, je hoort gewoon een beetje een irriterend gevoel te hebben, meer niet. Dus laat de pijn je niet tegenhouden als je mijn verhaal leest, want de kans is maar klein dat jij dit ook zo voelt.

Nog een tip; je moet na het zetten van de permanente make-up zoveel mogelijk uit de zon blijven. Verstandig is het dus om het niet in de zomermaanden te laten zetten.

 

eyeliner9

Ik ben er echt heel erg blij mee, is mijn conclusie. De behandeling zelf was alles behalve prettig, maar de genezing viel me gelukkig erg mee.
En wanneer die 7 dagen erop zitten, is het het gewoon waard geweest. Ik geniet er nu iedere dag van dat ik er niet zo kaal uitzie wanneer ik uit bed kom. Ik maak nu vaak genoeg ooglooks zonder dat ik eyeliner of oogpotloodje gebruik (dit deed ik eerst nooit omdat mijn oog er ondanks de mascara nog erg kaal uitzag..) of wanneer ik zin heb in iets extra’s voeg ik rustig nog wat extra eyeliner toe. En allebei ziet er leuk en verzorgd uit.

 

16decemberKortom, ik zou het zo weer doen en laat over een aantal jaar zeker mijn lijntje weer opfrissen. Wie weet dat ik dan ook een heel subtiel en zacht lijntje onder mijn oog laat zetten.

Ik heb het hier laten doen en betaalde er €110,00 voor wat een zeer schappelijk prijsje is. Als je in het zuiden woont, raad ik je haar dan ook zeker aan.

Zou jij ooit permanente make-up overwegen?

Liefs,
Lisa

42 reacties op “Permanente Make-up: Ik heb een eyeliner laten ‘zetten’

 1. Interessant om te lezen! Ik vind het resultaat ook heel mooi en niet te opvallend geworden. Zelf zou ik niet snel permanente make-up nemen, maar ik kan mij voorstellen dat het wel nét wat extra’s geeft.

  • Dankjewel! Het is ook niet voor iedereen denk ik, ik deed het vooral omdat mijn ogen er ontzettend kaal uitzien zonder make-up. Als ik wat donkerdere wimpers zou hebben, zou ik het ook niet snel gedaan hebben ;)

  • Dat snap ik, ik vond het ook een heel naar idee. Maar als je iemand hebt gevonden die erg kundig is, valt het heel erg mee!

  • De eerste keer was inderdaad vrij pijnlijk haha, maar ik ben zo blij met het resultaat! En gelukkig ging het de tweede keer beter.

 2. Wow, ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo overduidelijk zou zijn! Het is heel natuurlijk, je ziet het niet echt als make-up, maar alsof je wimpers nog voller zijn van zichzelf. Verbluffend resultaat! Ik vind het echt heel mooi bij je staan, prachtig. :D

 3. Hoi,ik heb afgelopen Donderdag Eyeliner laten zetten,en tattoo shop..boven en onder.lijkt super,over drie weken even terug komen voor bijwerken.120,00 euro heb ik betaald.Het was doodeng zo bij de ogen maar het zit er prima op.Ik mag gewoon douchen en ogen met water reinigen geen probleem vet houden met uienzalf.Ik zou het aanraden om tedoen

 4. Ik heb 10 dagen geleden permanente ooglijntjes laten zetten, als je weer mascara op doet, hoe maak je dat dan weer het beste schoon? (De mascara is niet waterproof..)

  • Hoi Charlotte!
   Sowieso tijdens het genezingsproces is het verstandig om uit de zon te blijven (zolang er korstjes op zitten, ga van een week uit) maar ook daarna is het handig om veel zon te vermijden, want je huid is dan nog gevoelig. Ik hou altijd 6 weken aan. Vandaar dat ik het toen in de winter gedaan heb, dan pak je toch niet snel veel zon mee.
   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>