I Love Sleep TAG

Stiekem is slapen een van mijn hobby’s. Het is gewoon zo heerlijk ontspannend, en vooral als het buiten koud en donker is, is het heerlijk om warm en slaperig in je bed te liggen. Ook hou ik van dromen; in je dromen is alles mogelijk! Een tijdje geleden kwam ik de I Love Sleep Tag tegen, en ik wist meteen, als slaapliefhebber, dat ik deze Tag moest invullen.

slapen_750xn

Bron

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Eigenlijk altijd wel te laat, want ik ben een echt avondmens. Ik kom erg moeilijk uit bed en ben de hele ochtend moe en duf. In het begin van de avond (zo na het avondeten) kak ik in, maar later op de avond leef ik weer op en ga dan vaak ook pas na 12 uur naar bed.. Dat doe ik al zo lang ik me kan herinneren.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Met een kop thee (slaaplekker thee) of warme melk een laatste aflevering kijken van een serie die ik volg, dan nog even met de hondjes naar buiten (ik vind het heerlijk om nog vlak voor het slapen frisse lucht mee te pakken), hondjes naar bed brengen, gezicht reinigen, tanden poetsen, wekker zetten en een ASMR filmpje opzetten. Ik val altijd in slaap met een ASMR filmpje. (Voor wie niet weet wat ASMR is, klik dan even hier.)

Wat doe je als je niet kan slapen?

Dan kijk ik ook naar een ASMR filmpje. Daar word ik heel erg snel slaperig van. Normaal luister ik er alleen naar, maar als ik echt niet kan slapen ga ik er dus ook naar kijken. Als ik helemaal niet kan slapen, dan ga ik ook nog even lekker lezen.

Wat is je favoriete slaaphouding?

Op mijn zij, maar dan half op mijn buik gerold. Ik slaap altijd met 3 kussentjes; eentje tussen mijn knieen, eentje onder mijn buik en eentje tussen mijn armen. Hierdoor ‘zak’ ik ‘s nachts niet in en heb ik minder pijn bij het wakker worden.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Voor knuffelen met mijn hondjes! Ik word altijd zo blij van die koppies. Verder kan je me ook altijd wakker maken als er een leuke dag op de planning staat. sleepy_vinyl_by_chuckybb-d76ryrq

Bron

Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Meestal rond een uur of 9, maar sinds ik aan nieuwe medicijnen zit waar ik erg slaperig van word, slaap ik er regelmatig doorheen. Daar baal ik wel erg van moet ik zeggen. Ik probeer al vanalles; zo heb ik op het moment wekkers door de hele kamer staan zodat ik op moet staan om ze uit te zetten, maar ook dit helpt niet altijd.

Snoozen of direct opstaan?

Vroeger stond ik altijd meteen op, maar tegenwoordig snooze ik toch eerst liever even verder al weet ik dat het niet altijd verstandig is haha!

Slaap je uit in het weekend?

Ja, graag! Mijn vriend slaapt in het weekend ook uit, en ik kan gewoon niet het bed uit als hij er nog heerlijk in ligt en ik tegen hem aan kan kruipen. Dan is mijn weekend gevoel compleet! Wij zijn allebei grote liefhebbers van uitslapen.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ik frons heel erg, vooral als ik nog in slaap moet vallen. Soms frons ik zo erg dat ik er hoofdpijn van krijg. Ik maak me er ook altijd druk over, want ik wil geen extra rimpels door deze stomme tic!

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Als het bed is opgemaakt, liggen er 7 kussens op het bed, maar ‘s avonds halen we alles van het bed, en houden we 1 hoofdkussen per persoon over. En ik slaap dus nog met 3 kleine kussentjes om mijn lijf lekker stabiel te houden.

-dogs-1328619981

Bron

Wat heb je aan in bed?

Meestal een t-shirt. In de winter heb ik dan nog een pyjamabroek aan, in de zomer of een short of geen broek (en dus alleen een shirt).

Slaap je met je sokken aan?

Ik kan niet slapen als ik sokken aan heb. Wel heb ik in de winter altijd erg koude voeten, dus doe ik ‘bedsokken’ (van die dikke gebreide sokken door oma) aan, maar als m’n voeten zijn opgewarmd trek ik ze weer uit omdat ik anders niet goed slaap.

Hoe groot is jouw bed?

160 x 200. Daar zijn we voor nu erg tevreden mee. Ons vorige bed was 140 x 200 en dat was echt te klein.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Het nieuws checken op nu.nl. Soms zet ik een filmpje op Youtube aan.

Droom je elke nacht?

Iedereen droomt iedere nacht heb ik ooit eens gelezen, maar ik onthou regelmatig mijn dromen ook. Sterker nog, ik hou al zo’n 2 jaar een droomdagboek bij waarin ik iedere ochtend, als ik ze herinner, mijn dromen in opschrijf. Erg interessant om later terug te lezen!

25cfab14a0876544_lazylion

Bron

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Door mijn droomdagboek kan ik er heel veel herinneren, maar mijn meest recente was dat ik droomde dat ik kennis maakte met mijn nieuwe klas (ik denk er momenteel over om een studie te gaan doen!) en dat was erg gezellig. We gingen vanalles doen, zoals rondrijden in een kar om elkaar beter te leren kennen. Helaas was ik in slaap gevallen en had alles gemist. Nu wist ik nog niet wie er allemaal in mijn klas zouden zitten!

Wat is jouw grootste droom?

Dat de mens eens wat liever voor elkaar en andere levende wezens gaat zijn. Het gaat me soms zo aan mijn hart als ik zie wat voor ellende er in de wereld is en dat zo gemakkelijk voorkomen kan worden als men gewoon eens wat aardiger zou zijn. Vooral dierenleed doet me veel.

Wat voor gekke dingen doen jullie in je slaap? En wat is jouw grootste droom?

Liefs, Lisa

3 reacties op “I Love Sleep TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>