Essence Peel Off Base Coat

Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten nagellak, topcoats, finishes, maar ook base coats. Basecoats die je nagels verharden, verzorgen, de ribbeltjes opvullen, noem het maar op! Maar ook basecoats die ervoor zorgen dat je je nagellak eraf kunt ‘peelen’. De peel off basecoat die ik heb is van de Limited Edition van Essence (Ready for Boarding, dat was de zomercollectie en ligt niet meer in de winkels) maar toch leek het me leuk om deze te reviewen. Er zijn immers ook van andere merken peel off basecoats.

De nagellak komt in een saaie verpakking, niets interessants verder aan. Er zit 8ml in, niet erg veel voor een nagellak, en al helemaal niet voor een basecoat want die gebruik je gemiddeld vaker dan een nagellak kleurtje (die wissel je meer af). De lak oogt helemaal wit in de verpakking. Op de achterkant staan instructies.

Helaas zie je dit niet goed op de foto. Het komt er op neer dat je de base coat eerst 10 minuten moet laten drogen voor je een andere nagellak erover heen aanbrengt. Ook mag je 3 uur na het aanbrengen niet met je nagels in warm water.. Dit wist ik de eerste paar keren niet, en inderdaad kan de basecoat daar niet tegen. Dan wordt het helemaal glibberig en laat het los.. Maar als je je aan die 10 minuten en 3 uur houdt, is er niets aan de hand.

Dan, hoe werkt ie? Kun je de nagellak echt af pulken?

Je kunt de nagellak er inderdaad afpulken. Al vind ik het afduwen met mijn duimnagel wel wat makkelijker. Eerst duw ik de nagellak, en daarna trek ik de restjes er af. De nagellak gaat er niet in 1 keer af, het zijn grotere of kleinere stukjes die tegelijk er af gaan.

Ik krijg dan niet alles weg. Je ziet dat er aan de randjes nog nagellak overblijft, wat ik niet meer er af gepulkt krijg. Eigenlijk zou ik dan de restjes met nagellakremover moeten doen, maar omdat het zo weinig is doe ik het gewoon met een kartonnen nagelvijl. (Niet de allerbeste oplossing, I know..)

Mijn nagels zien er dan zo uit als hierboven op de foto. Er blijft een wit achtig glansje zichtbaar. Ik denk dat die wel helemaal zou verdwijnen als je nagellakremover erbij gebruikt. Maar waarom zou je dan nog een peel off basecoat gebruiken als je er dan ook nog remover bij moet gebruiken?

Dit is als ik de basecoat net heb aangebracht. Hij ziet er wit en dik uit. Het heeft ook echt 10 minuten nodig om goed op te drogen, dus het is wel een klusje die je moet doen als je er de tijd voor hebt. Normale basecoats drogen sneller, na een minuut kan ik dan de nagellak al aanbrengen..Nou niet bij deze dus.

 

Hier zit de nagellak er al zo’n 5 minuten op. Het wordt al wat doorzichtiger.

 

En hier is de nagellak opgedroogd. Het is bijna helemaal doorzichtig geworden. Wel blijft het lang plakkerig aanvoelen. Zodra de basecoat droog is, gooi ik er snel een kleurtje op die wel lekker goed opdroogt. Ik vind het gevoel van de basecoat niet prettig.

Dan kun je er een leuk kleurtje overheen lakken. Fijn!

Je ziet op de foto’s dat mijn nagelranden erg wit zijn, zo erg wit zien ze er in het echt niet uit. Ik heb deze basecoat nu al ruim 1 week om de dag gebruikt, en ik merk dat de conditie van mijn nagels ook achteruit gaat. Inmiddels zijn er 3 gebroken, mijn nagelriemen zien er slechter uit en ook mijn nagels zelf zien er gek en witachtig uit.. Ook blijft de nagellak niet lang zitten op deze basecoat! Wanneer ik een lakje van China Glaze of Essie gebruik, blijft de nagellak 4 a 5 dagen zitten, nu zag de nagellak er na 24 uur al niet meer uit. De nagellak begint gewoon te kraken en scheuren. Het ziet er dan niet meer uit.

Ik ben dus niet erg enthousiast over deze basecoat. Ik vind het wel leuk gevonden dat je je nagellak zou kunnen afhalen zonder een remover, maar ik denk dat het gebruik van een remover minder schadelijk voor mijn nagels zou zijn dat het afpellen en trekken van de nagellak. Ik heb zo het vermoeden dat mijn nagels niet zo happy zijn met deze basecoat.. Ik ga weer gauw terug naar een voedende en nagelversterkende basecoat..Hopelijk knappen mijn nagels dan weer op..

De Essence Peel Off Basecoat is niet meer te koop.

 

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>