Kokosmasker

Ik heb altijd al issues gehad met mijn haar; het is altijd dun, slap, futloos, piekerig, snel beschadigd, noem maar op! Een tijdje geleden heb ik besloten om 2 keer in de week te gaan zwemmen. Goed voor het lichaam..maar slecht voor het haar! Je haar neemt dan absorberend het chloor in zich op! Voor 1 keer kan het geen kwaad, maar 2 keer in de week! Dan zou mijn haar veel te lijden hebben. Als oplossing dacht ik ineens aan kokosvet!

100% pure kokosvet in je haren smeren schijnt erg goed te zijn. Als je haren ingevet zijn, kunnen je haren ook geen chloor meer absorberen en worden meteen verzorgd. Een win-win situatie. Ik besloot het eens te proberen.

Het is belangrijk om 100% kokosvet te nemen. Kijk dus altijd bij de ingredienten, hier moet echt staan dat het om 100% pure kokosolie (het wordt kokosolie of kokosvet genoemd, is gewoon hetzelfde) gaat.
Van binnen ziet het er zo uit:

Het is wit en lijkt op harde boter. Het is ook erg hard in de pot, maar eenmaal in je hand smelt het snel. Je kunt het vet er het gemakkelijkste met een lepel uithalen.

Zo’n klontje kokosvet is voldoende voor het hele haar.

Je kunt het beste je handen over elkaar wrijven, dit doet de kokosolie het snelst smelten. Tot er geen klontjes meer overblijven en het olie is geworden.

Dit is hoe mijn haar eruit voordat ik er kokosolie insmeer:

Het is wat sliertig, piekerig en warrig.

Met mijn handen met kokosvet ga ik dan door mijn haren heen, van mijn hoofdhuid tot aan de puntjes. Lekker smeren, het mag overal door je haar komen.

Het haar wordt er erg vet van, maar dit is goed. Straks was je het er toch weer uit.

Als al het kokosvet goed door mijn haar verdeeld is, maak ik er een knotje van. Dan zit het haar niet in de weg, kan het goed intrekken, en als ik ga zwemmen trek ik er een badmuts overheen.

En dan ga ik op weg naar het zwembad. Daar trek ik er dus nog een badmuts overheen, maar die laat toch wel wat water door als ik onder water zwem. Zo blijft mijn haar lekker beschermd. De kokosvet blijft ruim 1 uur in mijn haar zitten. Na het zwemmen ga ik douchen en was ik mijn haar 2 keer om het kokosvet er goed uit te krijgen. (1 Keer wassen is vaak niet voldoende dan.) Ik gebruik na het wassen vaak wel een conditioner, maar dit is eigenlijk niet eens meer nodig na het kokosmasker. Ik wil mijn haar na het zwemmen altijd goed verzorgen. Als ik dan thuis kom, ziet mijn haar en zo uit:

Het is helemaal zacht, glad en het glanst!

Mijn haar ziet er weer erg gezond uit. Doordat ik er ook nog eens conditioner en serum in doe, is mijn haar wel erg zacht (voelt bijna als babyhaar haha) maar blijft er weinig volume over. Dat is wel jammer. Maar als ik na het wassen geen conditioner gebruik, merk ik wel verschil; dan valt mijn haar luchtiger.

Eerst was ik bang dat mijn haar sneller vet zou worden na een kokosmasker, zoals zo veel andere maskers wel doen, maar dat is helemaal niet het geval! Ik ga maandag zwemmen en dan doe ik kokos in mijn haar, en donderdagochtend ga ik weer zwemmen en dan was ik mijn haar pas weer. Tussendoor wordt het helemaal niet vet.

Ik ben zeer tevreden over deze ‘uitvinding’. Ik was echt  bang dat mijn haar er op achteruit zou gaan wanneer ik 2 keer in de week ging zwemmen. Maar mijn haar is er juist op vooruit gegaan omdat ik nu 2 keer in de week kokosvet in mijn haar smeer! Het viel zelfs mijn vriend op! (Wow!) Het enige nadeel is dat het soms wat moeilijker is om volume erin te krijgen als ik er ook nog eens conditioner en/of serum insmeer. Maar als ik deze stap achterwege laat, valt mijn haar ook luchtiger en is er makkelijk volume in te krijgen.

Kokosvet is vaak te koop bij toko’s of natuurwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>