MUA – Undressed Eyeshadow Palette

 

IMG_5744 Laatst konden jullie zien dat ik een aantal dingetjes van MUA gekocht had. Inmiddels heb ik al drie palettes, en kon natuurlijk niet wachten om deze uit te testen. Vandaag laat ik jullie de eerste zien; Undressed. Een erg populair palette van MUA.

 

IMG_5736 Undressed is een oogschaduw palette met natuurlijke kleurtjes. MUA is erg populair omdat het een heerlijk budget merk is. Voor dit palette betaal je dan ook maar €5,99.

 

IMG_5737 De achterkant. Hier staat een soort tutorial van een ooglook die je met dit palette kunt maken. Heel leuk om inspiratie uit te halen als je even niet weet wat je met deze oogschaduw moet.
De kleurtjes hebben helaas geen namen, maar gewoon nummers.

 

IMG_5740 Ik hou echt van neutrale kleurtjes (met oogschaduw dan, met lipstick ben ik bijna het tegenovergestelde haha!). Dus dit palette moest ik dan toch echt meenemen, ook al heb ik al genoeg natuurlijke oogschaduws..

 

IMG_5741 De combinatie van warme en koele kleuren, shimmer en mat vind ik echt tof.

 

IMG_5742Het doosje zelf is een beetje saai, maar voelt wel stevig aan met openen en sluiten. Ook is de verpakking lekker smal, dat is handig met opruimen of meenemen. In het palette komt een dubbele sponsapplicator die ik eigenlijk toch niet gebruik, maar het is altijd handig.

 

IMG_5919Shade 1, shade 2 en shade 3. De eerste is een prachtige subtiele highlighter, de tweede kleur is daar ook mooi geschikt voor, maar is wat knallender doordat ‘ie meer shimmery is en de derde is een matte lichtbruine kleur; erg geschikt voor in de crease voor een mooie natuurlijke look maar geeft niet veel pigment af. Over de eerste twee kleuren ben ik qua pigmentatie meer enthousiast, maar met shade 3 is ook wel goed te werken omdat de kleur prima op te bouwen is.

 

IMG_5920 Shade 4, shade 5 en shade 6. Shade 4 is een prachtige shimmery lichtbruine kleur die voor veel combinaties geschikt is. Shade 5 lijkt best op shade 3 maar is dan een stukje donkerder en ook een stuk beter gepigmenteerd. Shade 6 is een prachtige gouden kleur, ook met flink wat glans.

 

IMG_5921 Shade 7, shade 8 en shade 9. Shade 7 past heel goed bij shade 6, het is een mooie goudbruine kleur met net zoveel glans. Shade 8 is echt bruin met een iets subtielere glans en shade 9 een kleurtje dat naar roze neigt.

 

IMG_5922 Shade 10, shade 11 en shade 12. Shade 10 en 11 lijken op elkaar en zijn de donkerste kleurtjes uit het palette. Shade 10 bevat wat meer shimmer, en shade 11 is iets rustiger en ligt tussen shimmery en mat in. De laatste, shade 12 is een shimmery donkerblauwe kleur.

Ik ben enthousiast over de kleurtjes. Voor mij bevat het genoeg variatie; het bevat zowel warme als koele kleurtjes, en zowel shimmery als matte kleurtjes. Misschien had er van mij wel een hele donkere matte kleur in gemogen, bijvoorbeeld een matte shade 11. En shade 12 vind ik wel ineens vreemd tussen alle neutrale kleurtjes; voor mij is een donkerblauwe shimmer geen natuurlijke kleur. Oh, en shade 3 had iets gepigmenteerder gemogen. Maar voor de rest ben ik erg enthousiast.

 

MUA2 Tijd om er een ooglook mee te maken.

 

MUA look 1 Dit is de eerste look die ik er mee maakte, en ook meteen de look die ik het meest geslaagd vind en die ik waarschijnlijk vaak ga namaken met dit palette. Ik hou gewoon van dit soort ooglooks; neutraal kleurtje op het ooglid, wat highlighter, en de crease en outer V met een donkere kleur aanzetten.

 

MUA look1 Ik bracht shade 1 aan onder mijn wenkbrauwen en binnenste ooghoeken. Shade 2 heb ik op mijn gehele ooglid aangebracht, en ik zette mijn crease aan met shade 3 en shade 5. Mijn outer V (of mijn buitenste ooghoek) zette ik wat aan met shade 11.

 

MUA look2 Bij de tweede ooglook probeerde ik iets anders; namelijk mijn binnenste en buitenste ooghoek met een donkere kleur aan te zetten, en het midden van mijn oog met een lichtere kleur. Natuurlijk heb ik ook een highlighter gebruikt onder mijn wenkbrauw, en helemaal in mijn binnenste ooghoek.

 

MUA look 2 Shade 1 heb ik als highlighter gebruikt, shade 7 en shade 10 heb ik samen gebruikt in mijn binnenste en buitenste ooghoek, en shade 6 heb ik in combinatie met shade 9 gebruikt om het midden van mijn ooglid aan te zetten. Ik vind dit wel een leuke ooglook, het is net wat anders dan ik normaal doe.

 

MUA1Ik ben echt enthousiast! De oogschaduws zijn goed mee te werken, ze zijn prima gepigmenteerd, er is niet veel fall out en ze blenden goed. Ook blijven ze (in combinatie met een oogprimer) de hele dag goed op hun plek zitten. Het doosje is stevig, het prijsje zacht en er is genoeg variatie mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, voor mij is het niet echt een super waardevolle aanvulling op mijn stash. Maar mocht je nog niet veel neutrale oogmake-up hebben, dan is dit palette echt een dikke aanrader!

MUA is te koop bij een aantal Kruidvat filialen en dit palette kost €5,99.

Wat vinden jullie van dit palette? Zouden jullie ‘m ook willen hebben, of lijkt het je geen waardevolle toevoeging aan je stash?

Liefs,
Lisa

11 reacties op “MUA – Undressed Eyeshadow Palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>