Essence – Cream Concealer

Ik heb inmiddels al vaker over concealers geschreven. Het is bijna een obsessie voor me; de juiste concealer vinden. En als er dan mooie budget concealers uitkomen, wil ik ze dan graag testen. Zo had ik dat ook bij de nieuwe concealer van Essence: Match2Cover Cream Concealer.

De concealer belooft een goede dekking te geven voor inperfecties en donkere kringen. De 2 verschillende kleuren zorgen ervoor dat je altijd de perfecte kleur kunt hebben die met jouw huid matched. De concealer komt dus maar in 1 kleur.

De concealer ziet er mooi romig uit. Ik denk dat het eerder geschikt is voor pukkeltjes en puistjes, dan voor donkere kringen. Een substantie zoals deze gaat snel ophopen en accentueert daardoor je rimpeltjes onder je ogen. Ik ga het toch proberen.

Op mijn hand. De linkerkleur is echt een midden huidskleur en de rechter is licht. Voor mij is dit prima; de lichte kleur voor in de wintermaanden en de donkere kleur zou ik in de zomer kunnen gebruiken.
De substantie voelt goed romig aan, maar niet té. Hij smeert lekker en werkt ook goed uit.

Zonder make-up. Alle foto’s zijn bij het raam in natuurlicht gemaakt. (Soms daardoor wat overbelicht, sorry.)

Op deze plekken breng ik de lichte concealer aan; op mijn kin, naast mijn neus en onder mijn ogen.

Hier is de concealer uitgewerkt. Dit is makkelijk te doen; het blendt prettig de huid in.

En hier heb ik mijn foundation eroverheen aangebracht. Mijn huid ziet er nu mooi egaal uit.

En de rest van mijn make-up aangebracht.

Close-up. Heb concealer naast mijn neus en onder mijn ogen. Je ziet hoe het al in mijn lijntjes onder mijn ogen is gekropen. Deze concealer is niet geschikt voor donkere kringen, al beweren ze dat zelf wel.

Ik vind dat de concealer redelijk dekt, voor normale plekjes en puistjes. Onder de ogen is het niet aan te raden deze concealer te gebruiken.
Er is eigenlijk niets bijzonders aan deze concealer. Blijft gemiddeld zitten, en dekt gemiddeld. Al met al gemiddeld dus. Ik zou deze concealer niet opnieuw aanschaffen, gewoon omdat ‘ie niet bijzonder is. Maar voor dit prijsje is ‘ie zeker prima.

Pluspunten:
- Fijn prijsje
- Makkelijk te verkrijgen
- Dekt prima
- Blijft gemiddeld zitten
- Romig, dus makkelijk aan te brengen en uit te werken

Minpunten:
- Niet geschikt voor donkere kringen
- In maar 1 kleur te verkrijgen

Essence is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en deze Cream Concealer kost € 2,59.

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

 

4 reacties op “Essence – Cream Concealer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>