How To: Zonder make-up er fris uit zien

Soms heb ik geen zin om make-up te dragen, maar wil ik er toch verzorgd uitzien. Wat ik dan doe om me net iets stralender te voelen, vertel ik jullie vandaag.

mw-cleansing-01

Bron

Gezicht reinigen

Ook al heb ik geen zin in een uitgebreide routine, mijn gezicht reinigen doe ik altijd. Ook in de ochtend, en ook als ik erna geen make-up ga aanbrengen. Het reinigen verfrist je huid en geeft je een meer verzorgde uitstraling. Zeker niet overslaan dus!

Hydratatie

Voor extra hydratatie spray ik de toner van Lush op mijn gezicht, laat dit intrekken en smeer een fijne dagcrème op.

Lippen

Om toch wat kleur op mijn lippen te krijgen, scrub ik mijn lippen (die kan bijv. ook met een tandenborstel) en smeer er vaseline op. Hierdoor worden mijn lippen roder, iets voller en zien ze er verzorgd uit.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn erg belangrijk in het gezicht en bepalen voor een groot deel je uitstraling. Vandaar dat ik ze altijd bijhoud (ik epileer regelmatig), en op een make-uploze dag ze toch even doorborstel.

Wimpers

De ogen zijn natuurlijk ook erg belangrijk. Wil je een meer open blik creëren zonder make-up, krul dan je wimpers met een wimperkrultang en breng met je vinger een beetje vaseline aan op je wimpers. Hierdoor blijven je wimpers meer naar boven staan en lijken ze een stuk dikker en voller. Plus; het is nog goed voor je wimpers ook!

cd11f1e4-d5b1-11e4-9e84-c6e99a901486

Bron

Blos op je wangen

Wanneer ik geen make-up draag, kan ik er erg bleek uitzien. Wat ik dan doe om toch een natuurlijke blos te creëren is een hele oude truc: knijp zachtjes in je wangen om de doorbloeding te stimuleren en je krijgt een mooie, natuurlijke blos! Deze truc wordt al eeuwen door vrouwen gebruikt.

Lach!

Natuurlijk doet lachen ook heel veel voor je look. Wanneer je met een chagrijnige kop rondloopt, straal je minder dan wanneer je lacht. Lachen zorgt voor een positieve vibe, en mensen voelen zich meer aangetrokken tot een positieve uitstraling.

Slaap, drink, eet!

En verder kun je natuurlijk ook zorgen voor een gezonde, fijne uitstraling door genoeg te slapen, op je eten te letten en genoeg water te drinken. Dit zie je echt terug in je huid!

Al deze dingen doe ik natuurlijk niet iedere keer als ik make-uploos ben; vaak genoeg heb ik er dan helemaal maling aan hoe ik eruit zie, maar als er bijv. onverwachts iemand voor de deur staat of als ik me net iets verzorgder wil voelen, dan wil ik wel eens iets doen wat ik hierboven genoemd heb.

Hebben jullie wel eens een make-uploze dag? En doen jullie dan iets aan jullie uiterlijk? Hebben jullie nog tips om mijn lijstje aan te vullen?

Liefs,
Lisa

 

 

5 reacties op “How To: Zonder make-up er fris uit zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>