Balea Feuchtigkeits Maske

Mijn gevoelige huid was laatst weer eens zo droog als brood. Dat bekent; maskertijd! Ik koos voor een Balea maskertje dat ik bij de DM haalde; het Feuchtigkeits Maske für Trockene Haut. Een vochtinbrengend masker voor de droge huid dus. Dat is precies wat ik nodig had!

balea1

Met Papayaextract. De verpakking ziet er heerlijk uit! Het masker zit in een zakje, dat in het midden gesealed is; hierdoor kun je dus 2 keer met het masker doen.

balea2

De ingrediënten. Hier let ik zelf niet zoveel op omdat ik er gewoon niet zoveel verstand van heb (en iedere keer als ik er iets van geleerd heb, kan ik het gewoon niet onthouden!).

balea3

Oeps, ik dacht dat ik er betere foto’s van gemaakt had..Maar goed, het maskertje breng je dus na het reinigen van je gezicht gelijkmatig aan en laat je zo’n 10-15 minuten intrekken. Je hoeft het niet af te wassen, het is de bedoeling dat het helemaal intrekt.

 

balea4

Dit is mijn huid voor het maskertje. Ik kom net uit de douche en je ziet op mijn wangen wat droge, rode plekjes. Mijn huid heeft behoefte aan vocht!

 

balea5

De substantie is zoals ieder fijn masker; niet te dik en niet te dun. Het is makkelijk aan te brengen. Het masker ruikt erg neutraal, wat ik wel prima vind.
Na een aantal minuten begon het masker toch te branden. Omdat ik dat wel eens vaker heb en er dan niet echt iets gebeurd, liet ik het gewoon zitten. Maar na tien minuten heb ik het er toch afgewassen (en niet helemaal in laten werken dus).

balea6

En zo zag mijn huid er na uit.. Oei..Het is alweer een tijdje geleden dat mijn huid er zo belabberd uitzag na een maskertje. De rode plekjes op mijn gezicht zijn alleen maar erger geworden. Ook brandde mijn huid nog goed na.. Brrr absoluut geen fijn masker dus en het overige zakje voor een 2e gebruik gaat dus snel de prullenbak in..

Niet voor herhaling vatbaar dus. Het heeft niets voor mijn huid gedaan; niet verzorgd, verzacht of gehydrateerd.. Maar misschien heeft het op een ander huidje een ander effect. Gelukkig was mijn huid de volgende dag niet meer zo rood, en na een aantal dagen goed smeren met voedende crème’s en oliën is mijn huid nu weer de oude.

Dit Balea masker is te koop bij de DM en kost €0,45.

Hebben jullie wel eens een vervelende reactie gekregen na het gebruik van een maskertje?

Liefs,
Lisa

11 reacties op “Balea Feuchtigkeits Maske

  1. Jammer dat het masker niet zo goed werkte, gelukkig was hij niet zo duur en is je huid weer de oude. Ik heb dat trouwens ook altijd met de ingrediënten dat ik het weer vergeet :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>