Dierendag <3 Tribute To Lizzy & Lea

IMG_4933

Vandaag is het Dierendag! Aangezien ik een grote dierenliefhebber ben, met de liefste hondjes van de wereld, vond ik het wel leuk om mijn 2 popjes (zoals ik ze altijd noem) in de spotlights te zetten. Vandaag is het Lizzy en Lea-tijd op Beautybabbels, met leuke weetjes over mijn hondjes! Bereid je voor op een honden-overdosis.

 IMAG0507

Normaal hebben Lizzy en Lea hun eigen slaapplek, maar hier sliep ik bij mijn vader. Wanneer ze in een ‘vreemde’ omgeving zijn, kunnen ze nogal nerveus zijn, dus dan houd ik ze liever bij me. Lizzy zoekt dan altijd een plekje onder de dekens op, maar Lea moet zo dicht mogelijk tegen me aan liggen.

IMG_7139

Er komt niet veel zon bij ons naar binnen, maar zo rond half 3 schijnt het zonnetje op de bank. Dan gaan de 2 diva’s precies in de zon liggen, heerlijk vinden ze dat!

IMAG0468

Lizzy is geboren op 4 januari 2007, dat maakt haar nu 6,5 jaar oud. Mijn moeder heeft haar gekocht, en Liz is bij mijn moeder opgegroeid. Ik woonde toen op kamers, dus heb grote delen van Lizzy’s puppy-periode moeten missen helaas. Gelukkig kwam ze vaak op bezoek ;) Toen ik hierna weer eenmaal thuis ging wonen, vond ik het super leuk om de hondjes dan weer om me heen te hebben! Een paar maanden later kreeg ik mijn eerste huisje en mocht ik Lizzy en Lea van mijn moeder hebben, omdat ik meer tijd voor ze heb. :)

IMAG0084

Lizzy en Lea vinden sneeuw interessant voor 5 minuten. Daarna beginnen ze met hun pootjes te slepen, dan wordt het ze toch te koud hahah. Vooral Lizzy heeft daar last van, dan moet ik haar de rest van de wandeling optillen, anders bevriezen haar pootjes.

IMAG0058

Lea

Lea zit altijd zo recht op haar kontje, zo grappig! En ze kan urenlang naar je staren, soms word ik er gewoon zenuwachtig van haha.

 

IMAG0132

Lizzy

Lea is de grote vreetbeer van de twee, maar afgelopen Oud&Nieuw kwam Lizzy helemaal los toen ze van de gastheer gans kreeg! Wat heeft ze gesmikkeld haha. Dat was zo schattig om te zien.

IMAG0456

Lea

Lea is geboren op 1 juni 2007, en dat maakt haar dus 6 jaar. Lizzy en Lea schelen een half jaartje en komen dus uit verschillende nestjes. Ik weet nog goed toen we voor het eerst bij haar nestje gingen kijken. Lea was erg schuw en ik heb steeds met haar broertje op schoot gezeten. Maar we wilden een teefje, dus het werd Lea. Ze is een vreemd hondje hahah, ze heeft haar eigenaardigheden en is naar vreemden toe erg schuw terwijl Lizzy het altijd erg interessant vindt. Maar ze kan soms zó schattig en blij kijken zoals op de foto.

IMAG0049

Lizzy

Wanneer ze slapen kan ik wel uren naar ze kijken, het toppunt van cuteness!

IMAG0351

Lea

Ze kan lekker naast me liggen slapen, maar ik hoef me maar een cm te bewegen of Lea kijkt me dan verstoord en verontwaardigd aan.

 

IMG_6690

Lizzy

Wanneer Tim op de stoel zit, moet Lizzy er altijd even bij. Ze mag dan niet altijd, maar wanneer ze dan wel bij Tim op schoot mag, vindt ze dat erg fijn. Pootje op zijn been en genieten maar.

IMAG0333

Ik vind dit zo’n leuke foto; je ziet goed hoe klein ze zijn tussen al dat gras. Lizzy is heel fijntjes gebouwd, en weegt zo’n 2100gram. Waar zij hele kleine pootjes heeft, is Lea een stuk grover gebouwd en weegt zo’n kilo ‘zwaarder’.

Nu we het toch over mijn hondjes hebben, leek het me ook leuk om het over de andere honden in mijn leven te hebben.

 

IMAG0478

Elmo

Ten eerste Elmo! De hond waar het allemaal mee begon. Ik zat net in de 1e klas van de Middelbare en ik wilde een hond. We hadden net internet, dus ik mailde mijn vader iedere dag met de vraag of ik een hond mocht. Op een dag in oktober 1999 was het zover; we haalden Elmo op uit het asiel! En nu, precies 14 jaar later, is Elmo nog steeds bij ons. Tegenwoordig woont hij bij mijn broertje; ze hebben echt een speciale band samen. Elmo heeft een speciaal plekje in mijn hart.

 

IMAG0485

Minie

Minie (hele naam Inieminie) haalden we uit het asiel toen ik 14 jaar was, dus inmiddels 12 jaar geleden. Zij was al een paar jaar oud, dus ze zal nu rond de 15 jaar zijn (precieze leeftijd weten we niet). Echt een oude dame is ze inmiddels. Ik vind haar zo lief, en ze ziet er zo schattig uit met die krulletjes; net een schaapje. Vroeger sprong ze wanneer ze ongeduldig was heel hoog en vaak achter elkaar in de lucht, we noemden haar toen circushondje. Dit doet ze helaas niet meer ;)

 

DSCN2821

Lotje

Lotje! Ook zo’n lieverd. Zij is een dwergpincher en mijn moeder haalde haar op met kerst 2007. Ze was zo klein toen we haar kregen, ze paste helemaal in mijn hand. Lotje is echt de druktemaker in huis, met haar gespring. Om die reden is het ook moeilijk haar op de foto te krijgen haha.

 

Mickje

Mickey

En als laatste Mickey.. Mickey haalden we met kerst 2003 uit het asiel; er stond een noodoproep op internet. Mijn moeder besloot kerst bij oma over te slaan, en haaste zich naar het asiel om deze lieverd op te halen. Het ging namelijk niet goed met Mickey; hij kwijnde weg in het asiel en zou snel komen te overlijden. We gaven hem een warm thuis waar hij weer kon herstellen en zichzelf worden. Hij heeft een verschrikkelijk verleden gehad met mishandelingen etc. en ik heb er alles aan gedaan om zijn vertrouwen in de mens terug te winnen. Ik weet nog goed hoe trots ik was toen ik als eerste de riem om kon doen (hier was hij zo bang voor). Mickey en ik kregen een hele speciale band; ik was zo gek op hem. Waar ik was, was hij; hij lag altijd aan mijn voeten te slapen.
We hoopten hem 1 mooie zomer te kunnen geven, maar dat werden er 3! Op 1 september 2006 hebben we hem helaas moeten laten inslapen..

Ik ben dol op dieren, en vooral op honden. Dat moge nu duidelijk zijn ;) Ik doe verder niet echt iets extra’s met Dierendag, hooguit krijgen Lizzy en Lea wat extra lekkers. Ze krijgen namelijk iedere dag genoeg aandacht, liefde en lekkers. Waar ik wel rekening mee houd op Dierendag, is dat ik dan geen vlees eet :)

Hebben jullie huisdieren? Doen jullie iets speciaals met Dierendag?

Liefs,
Lisa

19 reacties op “Dierendag <3 Tribute To Lizzy & Lea

  • Wat leuk dat je ook Lotje heet :) Ik had ook bijna Lotje geheten (van Charlotte) maar mijn ouders kozen toch voor Lisa. Vandaar dat mijn moeder haar hondje nu maar Lotje heeft genoemd ;)

 1. Maar wat een schaaaatjes allemaal :-) Ik ben een hele grote hondenvriend. Al heb ik momenteel geen hond meer. Mijn labrador is een paar jaar geleden gestorven en ik ben bang dat geen enkele hond haar zal kunnen vervangen.

 2. Ahh wat een lieve hondjes heb je! Zo leuk al die foto’s. En wat super lief van jullie om Mickey toen op te halen. Gelukkig heeft hij nog drie jaar kunnen genieten! Ik ben zelf ook helemaal weg van dieren. Ik heb twee hele lieve katten waar ik gek op ben. Ik zou ook nog wel een hond willen, maar heb er helaas niet genoeg tijd voor.

  • Dankje :) Ja, ik ben ook echt blij dat we hem nog 3jaar hebben kunnen geven <3
   Wat jammer dat je er geen tijd voor hebt, maar wel verstandig om dan geen hond te nemen. Wie weet komt dat later nog :)

 3. Heeyy, wat leuk ik keek even bij google en zag jou!
  Wat leuk dit, zou je op mijn site’s willen kijken? lynnlife.jimdo.com en dierenbabbels.jimdo.com en mij lijkt het leuk als je een reactie achterlaat.
  Alvast bedankt ! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>