Pas gelezen boeken

Ontspanning hoort ook bij beauty, en wat is er lekkerder dan te ontspannen op de bank  (of op het balkon in het zonnetje) met een goed boek?
Kijk mee naar mijn recentelijk gelezen boeken, want lezen doe ik graag :)

 Als eerste heb ik het volgende boek gelezen een tijdje terug:

De Bigamist. Dit is een waargebeurd verhaal van de schrijfster Mary Turner Thomson. Mary ontmoet op een dag haar grote liefde Will. Ze leiden samen een gelukkig leventje. Maar op een dag komt Mary erachter dat Will niet is wie hij zegt, hij is op zijn zachts gezegd niet eerlijk geweest.

Dit verhaal leest als een trein, en bij iedere bladzijde die ik omsloeg dacht ik ‘Wat?!?’. Er gebeurt veel en soms kan je het bijna niet geloven dat dit echt waargebeurd is. Mary is een slimme vrouw, maar ook zij tuimelde erin.. Een verhaal dat eigenlijk iedere vrouw gelezen moet hebben en wat zeker indruk maakt!

 

De Nachtploeg van Natsuo Kirino (Japanse schrijfster) is een literaire thriller. Deze thriller gaat over 4 vrouwen die werken in de nachtdienst in Tokio. Ze hebben last van stress en slaapgebrek. De jongste vrouw bezwijkt onder de stress en vermoordt haar man. Haar vriendinnen besluiten te helpen met het wegwerken van het lichaam. Maar of hun hulp nou zo’n goed idee was..?

Ik ben normaal wat meer van de waargebeurde verhalen, maar dit verhaal laat me niet los wanneer ik het lees! Het is zo ontzettend goed geschreven. Ook al is het een dikke pil (477 blz), het boek houdt je vast en laat je niet meer los. De sfeer, de personages, de verschillende verhaallijnen; het is allemaal zo briljant geschreven en het is echt alsof ik zelf in Tokio loop en leef. Ik maak dit niet vaak mee wanneer ik een boek lees (J.K. Rowling kan dit ook zo goed). Het is even wennen met al die Japanse namen, maar daar wen je snel genoeg aan. Dit boek is een echte aanrader. Ik heb het boek inmiddels meerdere keren gelezen.

 

Ze komt nooit meer terug, van Hans Koppel. Ook dit is een literaire thriller. Het gaat over een getrouwd stel dat woont in Zweden. De vrouw komt op een dag niet meer thuis vanuit haar werk. Haar man Mike geeft haar op als vermist. De politie beschouwt hem als hoofdverdachte. Niemand weet dat Ylva (de vrouw) zich niet zo ver van huis bevindt, leeft en slachtoffer is van een sadist dat een wraakachtig spelletje met haar speelt.

Dit is een spannend en vermakelijk boek. Maar echt veel meer ook niet. Het boek leest snel, en je wilt weten hoe het afloopt. Maar het is geen boek dat me echt grijpt en niet meer loslaat zoals De Nachtploeg of De Bigamist. Vermakelijk en leuk om eens te lezen, maar het haalt het niveau van een briljant geschreven boek niet.

 

Puur Mari. Een beauty-boek! Dit boek heb ik al een tijdje in de kast staan, en laatst heb ik ‘m er weer eens bij gepakt. Het staat vol met mooie, grote foto’s, tips&tricks en stap voor stap uitleg. Een heerlijk boek om te hebben en er af en toe bij te pakken. Een goed boek voor een beauty-lover dus.

Van de boeken die ik gelezen heb, zijn de Nachtploeg en De Bigamist echte aanraders. En Puur Mari stiekem ook wel, want we willen altijd mooie beautyplaatjes zien en meer tips&tricks leren toch?

 

Wat voor boeken hebben jullie recent gelezen? Tips, aanraders?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,
Lisa

6 reacties op “Pas gelezen boeken

  1. de nachtploeg lijkt me wel een fijn vakantieboek! Haha, ik heb de afgelopen 6 maanden zo’n dik 30tal boeken moeten lezen voor school, verdubbel dat aantal maar even voor het hele jaar. Diegene die eruit sprongen voor mij: Room van Emma Donoghue, Beloved van Toni Morrison, The Plot against America van Philip Roth, Madame Bovary van Flaubert, Eline Vere van Couperus en De meester en Margarita van Michael Boelgakov. Veel leesplezier ;)

    • Ja, ik ken het. Er zijn altijd periodes waarin ik meer of minder lees. Maar ik vind het sowieso heerlijk om voor het slapen gaan te lezen, het is zelfs zo erg dat ik tegenwoordig bijna niet in slaap val als ik niet eerst wat gelezen heb haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>