Uzuma Raw Green Slow Juice

 

Uzuma2

Laatst kreeg ik een grote doos toegestuurd die tot de nok vol zat met verse sapjes van Uzuma. Ik zag deze flesjes al bij Livelifegorgeous voorbij komen en ik was er heel erg benieuwd naar geworden, dus hoe leuk dat ik ze zelf nu mag uitproberen!
Lees gauw mee wat ik van deze kleurige sapjes vond.

De verpakking:

 

Uzuma

Uzuma zendt hun sapjes in een hele grote doos, die best zwaar is.

 

Uzuma1

Kijk hoe goed de sapjes in de doos zitten. Alle 21 sapjes zitten goed stevig ingepakt, en er zitten koelelementen in de doos om de boel goed koud te houden.

 

Uzuma frozen

Alle sapjes zijn bevroren, of eigenlijk hebben ze een ‘shock freeze’ behandeling gehad. De sapjes zijn zo’n 21 dagen vers omdat ze een High Pressure Processing ondergaan hebben. ‘Deze fantastische nieuwe technologie stelt ons in staat om de pure smaak en de vele gezonde eigenschappen van rauwe sap voor jou te behouden. Dit betekent niet alleen een hogere voedingswaarde maar ook een langere houdbaarheid. Je drink ècht alleen het gezondste van groente en fruit!‘ aldus Uzuma.

IMG_8128

1 Flesje staat gelijk aan meer dan 1 kilo verse groente en fruit! Wauw!

 

Omdat de smaak van de sapjes natuurlijk best belangrijk is, zal ik ieder flesje beschrijven. Hierdoor kan het artikel wel wat langer worden, maar ik vond een review zonder de smaken te beschrijven geen complete review:

Rise

Rise:

Wortel, sinaasappel, Granny Smith (appel), ananasschijf, citroen.

Deze vind ik best wel lekker. Hij smaakt fruitig en daar hou ik van. Het is ook best lekker om de ochtend met zo’n fruitig sapje te beginnen. Ik proef duidelijk de sinaasappel en ananas, maar ook de wortel.

Grappig feitje; ik liet deze aan mijn vriend proeven en hij zei: ‘Zo, dit zit boordevol smaakstoffen of niet dan?’ Ik reageerde met dat het tegenovergestelde waar is; er zitten hier natuurlijk geen smaak,- of kleurstoffen in. Maar mijn vriend is duidelijk een bepaalde smaak gewend (normale sapjes die dus wel boordevol smaak,- en kleurstoffen zitten) dat hij dit pure smaakje totaal niet gewend was. Hij moest duidelijk wennen.

 

Aura

Aura:

Granny Smith (appel), Spitskool, Komkommer, Selderij, Spinazie, Gember.

Hmm, dit was een erg groen sapje. Ik proefde duidelijk de komkommer en dat vind ik best lekker. Maar op de achtergrond proefde je ook duidelijk spitskool en spinazie en daar was ik iets minder fan van. Desondanks was het zeker goed te doen, een beetje verfrissend ook!

 

Fuse2

Fuse:

Wortels, appel, selderij, komkommer, rode biet, limoen

Dit sapje is minder groen dan Aura, en best lekker. Het is iets zoeter. Ik proef ook hier duidelijk de komkommer, maar ook de wortels en rode biet. Zeker goed te doen.

 

Karma

Karma:

Appels, spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer, banaan.

Zeker niet zo vies als ik van te voren dacht haha! Ik hou  niet van boerenkool brrr…Maar hier zijn genoeg smaken die dit overheersen. Ik proef vooral broccoli, komkommer en een beetje banaan wat het lekker zoetig maakt.

 

Vibe

Vibe:

Selderij, rode bieten, sinaasappel, wortel, basilicum.

Ondanks dat deze rood is, vond ik ‘m erg groen smaken. Heel erg ‘groenterig’ als je begrijpt wat ik bedoel. De selderij was duidelijk aanwezig en de sinaasappel minder dan ik hoopte. Maar toch is dit sapje ook zeker te doen hoor, het is geen afschuwelijke smaak!
Na inmiddels alle sapjes geproefd te hebben, is dit toch wel mijn minst favoriet.

 

Zen

Zen:

Appels, komkommer, venkel, avocado, spinazie, Chinese kool, boerenkool, broccoli, limoen, gember

Hmm..niet lekker, maar ook niet vies. Het sapje gaat wel, maar ik zou er nooit fan van worden. Ik proef duidelijk komkommer en kool. Ik hou echt van avocado, maar dat kwam niet echt naar voren in dit sapje.

 

Shine

Shine:

Wortels, sinaasappel, cantaloupe, mango

Veruit het lekkerste sapje! Ik hou van mango en meloen, en dat proef je zeker. Er komt wel een vleugje wortel doorheen wat het niet helemaal fruitig, maar ook groen maakt. Een lekker sapje.
Na alle sapjes geproefd te hebben, is dit mijn favoriet!

 

De meeste sapjes vielen mij 100% mee, want laten we eerlijk zijn; soms lijkt het door de ingrediënten niet al te lekker. Dus ik zette me iedere keer schrap, maar het viel me steeds heel erg mee. Én; hoe langer ik bezig was (na de 2e dag ofzo) hoe lekkerder ik de sapjes begon te vinden. Al denk ik wel dat een programma volgen waarbij je alleen maar de sapjes mag drinken (en dus geen vast voedsel mag) dat dat wel erg zwaar gaat zijn.

Uzuma biedt 4 programma’s aan: Steady, Fit, Detox en Slim. Fit is voor een waardige aanvulling op de dag, Detox zegt het al; een paar dagen alleen maar sapjes drinken om te detoxen, Slim is om af te vallen en hierbij ga je ook alleen aan de sapjes, en Steady is om op gewicht te blijven of iets af te vallen. Ik koos voor Steady.

Dag 1:

Maandag

Vandaag ben ik begonnen met het Steady programma. Ieder sapje was erg apart; zo’n intense groentesmaken ben ik niet gewend in een sapje. Hier moest ik wel even aan wennen, en vroeg ik me af of ik het wel helemaal op zou kunnen drinken. Dit viel me allemaal heel erg mee. De sapjes waren soms wel erg ‘groen’, maar zeker niet vies. Ik heb ze allemaal gewoon op kunnen drinken.
Qua honger viel het me ook helemaal mee, want deze sapjes vervingen eigenlijk alleen mijn ontbijt en tussendoortjes. Dat was voor mij heel goed te doen. Wel moet ik dan eigenlijk opletten hoeveel calorieën ik binnenkrijg met het avondeten en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat wat minder gedaan heb..

 

Dag 2:

Dinsdag

Vandaag miste ik heel erg mijn ontbijt. Ik had honger in de ochtend, maar heb me netjes aan het programma gehouden. Verder de dag ging het wel goed.

 

Dag 3:

Woensdag

Dit programma is prima vol te houden, en ik heb nergens last van. Geen extra honger en de sapjes zelf begin ik stiekem ook steeds lekkerder te vinden.

 

Dag 4:

Donderdag

Vandaag was het heel goed uit te houden. Zo’n grote verandering aan mijn eetpatroon is het helemaal niet. Soms heb ik in de ochtend wel even honger voordat ik om 12 uur mag lunchen, maar overdag vind ik dat nooit zo erg als ‘s avonds.

 

Dag 5:

Vrijdag

Vandaag ben ik tussendoor een sapje vergeten, dus heb ik morgen nog een extraatje :) Het viel me vandaag weer erg mee. Ik mis niet echt iets, en voor mij zou het dus een goede aanvulling zijn op mijn dag. Ik merk dat ik er ook wel naar uitkijk; naar weer een nieuw sapje. Het valt me ook heel erg mee dat ik niet uitgekeken ben geraakt op de sapjes. Iedere dag 4 andere sapjes is gelukkig genoeg om niet een bepaald sapje viezer te gaan vinden.

 

Uzuma3 Ik ben eigenlijk heel erg positief over de Uzuma sapjes. Van te voren dacht ik dat ik het toch wel vies zou gaan vinden en dat ik de sapjes dan niet meer kon drinken, maar het tegenovergestelde is gebeurd; ik ben ze steeds meer gaan waarderen.

 

Uzuma4

Ook merk ik zelf verschil; ik heb meer energie (de donkere dagen voor Kerst waren me even aan het slopen, maar het werd meteen minder toen ik aan de sap ging), en ziet mijn huid er nu ook beter uit..? Ik overweeg het in ieder geval zeker om binnenkort eens een doos te bestellen.

De sapjes kosten €3,50 per stuk en als je ze per pakket besteld, dan betaal je voor 1 week (dus 28 sapjes) € 98,00. Er zijn ook grotere pakketten te bestellen

Kijk voor meer informatie en om de sapjes te bestellen op de website van Uzuma.

Ohja, ik heb 3 kortingsbonnen die ik graag wil weggeven (twv 10euro) aan de dames die eens willen kennis maken met Uzuma. Laat even in de comments achter dat je wel zo’n bon zou willen.

Lijkt jullie dit wat? Waren jullie al bekend met Uzuma?

Liefs,
Lisa

19 reacties op “Uzuma Raw Green Slow Juice

  1. Wat interessant om jouw ervaringen te lezen! Shine en Rise lijken mij wel lekkere sapjes, de andere spreken mij niet meteen heel erg aan. Het lijkt mij wel best pittig om elke keer zo’n heel sap weg te drinken omdat ik op de tijden dat je ze moest drinken lang niet altijd eet of honger heb, maar volgens mij ging het je wel goed af! :)

    • Dat is inderdaad soms wel lastig om op de tijden te letten, maar ik merkte dat ik na een paar dagen er wel echt naar uit begon te kijken en er zin in begon te krijgen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>