Hoe ik mijn extensions was

Ik heb jullie al eens verteld over mijn extensions. Klik hier als je dat even wilt terugzien.
In dit artikel laat ik jullie zien hoe ik mijn extensions was. Clip in extensions hoef je niet zo vaak te wassen als je eigen haar. Dit omdat wassen de kwaliteit toch wel kan aantasten. Wanneer ik ze was, probeer ik ze dus zo goed mogelijk te verzorgen.

Dit zijn de producten die ik dan gebruik. Ik ben gek op Aussie en dan vooral de Miracle Moist lijn. Ik gebruik de shampoo en conditioner daarvan en ook nog het 3 Minute Miracle Reconstructor.

Ik giet wat shampoo in de wasbak en maak hier een schuimbadje van.

Vervolgens leg ik hier mijn (uitgeborstelde!!) extensions in, en dompel ze onder. Ik zorg ervoor dat ze allemaal in dezelfde richting liggen. Het is belangrijk dat je ze zo min mogelijk in de klit probeert te krijgen.

Ik laat de extensions dan zo’n 5 minuten in het shampoo badje liggen en spoel ze vervolgens af.

Hierna was ik ze nogmaals met een beetje shampoo. Dit om het haar echt goed schoon te krijgen. Zorg dat je de extensions allemaal in dezelfde richting houdt en niet zo hard tekeer gaat zoals je op je eigen hoofd misschien wel doet.
Ik laat ook dit even intrekken. Dan spoel ik de shampoo goed uit.

Ik breng na het wassen de conditioner aan. Dit masseer ik voorzichtig in en laat de extensions op de handdoek liggen om het wat in te laten trekken.

En maar weer goed uitspoelen. Een voordeel van extensions is dat je ze makkelijk onder de koude kraan kunt uitspoelen. Daar merk je zelf weinig van en koud water is beter voor je haar. Dan sluiten de haarschubben beter en daardoor gaat je haar meer glanzen!

Na de conditioner gebruik ik het miraculeuze haarmasker van Aussie. Deze hele lijn ruikt goddelijk trouwens!

 

Aanbrengen, in laten trekken en weer uitspoelen. Dit is de laatste keer dat ik spoel, dus ik zorg dat alles goed uitgespoeld wordt, en dat het water redelijk koud is.

Wanneer het haar een half uur heeft liggen drogen, breng ik er wat serum in aan. Ik kies vaak tussen Maroccon Oil of Biosilk.

Met een speciale extensionsborstel, borstel ik zachtjes de extensions uit. Ik werk van de puntjes naar boven. Niet trekken aan het haar!

Zo laat ik ze vervolgens drogen. De volgende ochtend zijn ze helemaal droog en klaar voor gebruik. En door de heerlijke Aussie producten en serum ruiken ze heerlijk!

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

3 reacties op “Hoe ik mijn extensions was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>