My School Story Tag

De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen! Ook ik begin binnenkort weer aan een studie. Daarom leek het me wel leuk om terug te kijken op mijn schooltijd door middel van deze My School Story Tag. Ik kwam ‘m laatst tegen bij Vera, maar Mascha heeft deze tag vorig jaar bedacht.

Lees je mee?

 

newsDetailImage

Bron

* Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben nu 28 jaar en begin volgende maand weer aan een studie! Ik ga bij het NTI de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening doen. Ik ben er 7 jaar ‘uit’ geweest, dus ik ben benieuwd hoe het mij gaat bevallen om weer te gaan studeren.


* Welke niveau’s heb je gedaan?
Ik heb op de middelbare school 1 jaar VWO gedaan, maar ben toen teruggegaan naar de HAVO. Hierna heb ik een aantal jaar de Pabo gedaan, wat HBO is. En de studie die ik dadelijk ga doen is ook HBO.

* Vond je school leuk?
Ja en nee. Ik vond het huiswerk en het leren voor een tentamen vreselijk, en dit deed ik dan ook zo min mogelijk. Maar de meeste van mijn vrienden zaten bij me op school en de pauzes en tussenuren waren hierdoor heel erg gezellig.

* Wat vond je het leukste vak op school?
Het lag vaak aan de leerkracht welk vak ik dat jaar het leukst vond, maar het vak waar ik me het meest voor inzette en dat ik echt leuk vond, was gym.

* Wat vond je het stomste vak op school?
Ik snapte niet wat het nut van wiskunde was. Ik snapte sowieso helemaal niets van dit vak, dus dit was altijd een regelrechte ramp voor mij.

 

392338_317570521601168_111236308901258_1119201_800602333_n_large

Bron

* Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Volgens mij ging rond 7.20 de wekker. Ik deed er ongeveer een uur over om mij klaar te maken (eten, opmaken, honden uitlaten).

Hoe ging je naar school?
De eerste jaren ging ik met de fiets, en vanaf mijn 16e met mijn scooter. Dat was een stuk fijner haha!

* Wat voor schooltas gebruikte je?
In de brugklas had ik zo’n Kipling rugzak die bijna iedereen wel had. Je weet wel, met zo’n aapje eraan ;) (mijne heette Fausto haha). Later droeg ik een lange tas, rood met bloemen, schuin over mijn schouder. Dat was wel een mooie tas.

* Wat voor beautyproducten zaten er altijd in je tas?
Alleen wat lippenbalsem en af en toe was lipgloss. Ik gebruikte vanaf de 3e make-up, maar ik nam het eigenlijk nooit mee naar school.

* Wat voor agenda had je vroeger?
Ik vond het altijd erg belangrijk dat mijn agenda leuk was, zodat ik er tijdens saaie lessen in kon lezen. Ik plakte er dus altijd vanalles in en vrienden schreven er verhaaltjes in. Ik had agenda’s van de Fancy, honden, Elmo, Desperate Housewives en nog veel meer haha.

 

20150826_132403
* Wat is jouw grootste schoolblooper?
Ik heb lang moeten nadenken, maar ik kan er geen bedenken! Ik ben nooit van de trap gevallen, of voor iedereen onderuit gegaan. Ik heb genoeg beschamende momenten gehad, maar ik kon er altijd om lachen omdat ze nooit zo erg waren. Gelukkig maar!

* Wat deed je als de les saai was?
Kletsen, lachen, verhaaltjes schrijven naar vrienden of nagels lakken.

* Wie is of was je favoriete leraar en waarom?
Ik vond meneer Hendrikx voor Duits altijd wel tof. Hij trapte genoeg lol in de lessen, maar hij leerde ons daadwerkelijk ook wat. Dat is altijd een perfecte combi voor een leerkracht haha.

* Vertel eens een leuk verhaaltje over iets wat je had meegemaakt op school.
Met vrienden kwamen we eens 2 grote zakken vol vuile was tegen in de aula, en we hielden hier een groot gevecht mee. De vuile handdoeken vlogen in het rond, en we renden elkaar achterna, elkaar slaand met vuile was. Aangezien het in de aula was, voor de deur van de lerarenkamer, werden we natuurlijk betrapt en kregen we corvee. Maar we hadden grote lol.

* Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Ik hoop dat ik me over een aantal jaar maatschappelijk werker mag noemen.

Ik vond het wel leuk om deze tag in te vullen omdat ik echt een toffe schooltijd heb gehad, waar ik graag op terugkijk. De middelbare school waar ik op heb gezeten, was trouwens het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond.

Hoe was jouw schooltijd?

Liefs,
Lisa

6 reacties op “My School Story Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>