Translucent Powder: Catrice VS. Make Up For Ever

Een van mijn favoriete merken is Make Up For Ever. Uiterlijk ziet er strak en professioneel uit, en de kwaliteit is ook nog eens professioneel. Mijn favoriete concealers en foundations zijn van dit merk. Ook heb ik zo’n 2 jaar geleden de HD powder gekocht, een translucent powder die de laatste tijd ook in de normale drogist te vinden is. Zoals van het merk Catrice.
Toen mijn HD powder van Make Up For Ever bijna op was, waagde ik me eens aan de versie van Catrice. Zo’n 10 keer goedkoper. Maar hoe zou de kwaliteit zijn? Is het te vergelijken..?

Ik wilde deze producten dus met elkaar vergelijken, is de Catrice poeder een goede dupe van de HD powder van MUFE (Make Up For Ever)? Ik heb ze allebei getest; ik heb ze ‘s ochtends opgedaan en hier foto’s van gemaakt. Dan heb ik er ‘s avonds nog een keer foto’s van gemaakt om te zien hoe de poeder na een hele dag op het gezicht zit.

 

 

 

Laat ik eerst beginnen met mijn favoriet: de HD powder van MUFE.

Een mooi, strak doosje. Zo zien de meeste verpakkingen van MUFE eruit.

Het is een klein, compact, rond doosje van hard plastic. Het deksel gaat makkelijk open en dicht. Het product kan door kleine gaatjes in het deksel geschud worden waar je het met een kwast kunt opnemen.

Het product ziet er wit uit.

Als je er veel van pakt, is het ook wit op de huid zoals je ziet op mijn vinger.

Als je goed kijkt, zie je een witte waas rechts op mijn hand. Hier heb ik wat product uitgesmeerd. Zoveel product pak ik normaal niet, en je kan het ook mooier uitblenden. Als je het op je gezicht aanbrengt, is het onzichtbaar.

Nu gaan we Catrice Translucent powder Prime and Fine eens bekijken.

De verpakking doet me aan de HD Powder van MUFE denken, dat dacht ik al toen ik dit product voor het eerst zag.

Het doosje is net zo praktisch als die van MUFE. Het poeder kun je in het deksel tikken en van daaruit gebruiken.

Hier zie je ook goed dat het product echt wit is.

Geswatched op mijn hand.

Dan nu de grote test, hoe houden de poeders het een dag op mijn gezicht? Hoe ziet het eruit na een dagje zonder het bij te werken?

Eerst MUFE:

Hier heb ik de poeder net aangebracht. Je ziet dat er geen wit te zien is op mijn gezicht. Ook is mijn gezicht mooi mat, precies wat ik wil met deze poeder.

Dit is na een hele dag, zonder bijgepoederd te hebben. Zoals je ziet is mijn huid nog steeds aardig mat!

Dan nu..Catrice Prime and Fine:

Deze foto is in de ochtend gemaakt, vlak nadat ik Prime and Fine heb aangebracht. Mijn gezicht is ook hier mooi mat.

Oei…niet schrikken!! Je ziet flink wat glim.. Deze poeder houdt het niet een hele dag zonder bijgewerkt te worden..

Volgens mij is het wel duidelijk wie de grote winnaar hier is: De HD Powder van MUFE. Deze poeder geeft een mooi, mat, natuurlijk resultaat en houdt een hele dag zonder bij te werken. Deze poeder is ook onder visagisten geliefd, zo werd deze poeder bij de vorige concertenreeks van Britney Spears backstage gebruikt. Dus zelfs met optreden, zingen, dansen, zweten etc houdt deze poeder!
Daar kan Catrice niet tegenop. Maar dat had ik ook niet helemaal verwacht (stiekem wel gehoopt..). Voor zo’n prijsverschil mag je ook kwaliteitsverschil zien.

Mijn absolute favo is dus MUFE, maar de Prime and Fine houdt ook prima als je daar niet teveel van gebruikt (dan geeft hij een onnatuurlijk effect en droogt je huid uit waardoor je velletjes flink geaccentueerd worden) en het gedurende de dag een beetje bijwerkt.

Catice Prime and Fine is te koop bij het Kruidvat en kost € 5,49
Make Up For Ever HD Powder is te koop bij Sephora en kost € 31,05

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>