Kerst Voorbereidingen

Met kerst wil je er op z’n best en mooist uitzien. Ik in ieder geval. En helaas gaat dat niet vanzelf. Er komt nogal wat werk bij kijken. Met kerst trek ik mijn mooiste jurk aan, en wil ik dat mijn haar en make-up perfect zit. Dan wil ik dat alles klopt. Bijna dwangmatig haha! Ik ben eens op een rijtje gaan zetten waar ik op let op de dagen voor kerst om te stralen met kerst. Mijn kerstvoorbereidingen dus!

maskertje

Bron

 

* Huid:
Ik zorg ervoor dat ik mijn huid van te voren goed verzorg, zodat het met kerst er op z’n best uitziet (dat is de bedoeling dan, ik heb vaak genoeg toch net pukkeltjes of puistjes gekregen op kerstochtend hahah). Dus ik scrub van te voren mijn gezicht, neem de avond van te voren een maskertje en smeer mijn gezicht goed in. Ik doe mijn best om te zorgen voor geen velletjes, en let dat ik genoeg water drink en niet al te slecht eet. Ik draag veel BB cream van te voren (ipv gewone foundation, zodat ik geen pukkeltjes krijg) en van puistjes blijf ik af!

* Lichaam:
Ook mijn lichaan scrub ik de avond van te voren goed, om het daarna te scheren en met een fijne bodybutter in te smeren. Het is winter, dus niemand die onder mijn jurkje mijn gladde benen ziet (hallo, panty!), maar het is het idee haha. Ik zei toch al; dwangmatig. Maar goed, met een zacht en gezond velletje, voel ik me net wat fijner.

 

042

Bron

 

* Nagels:
Vanaf een paar weken van te voren verzorg ik mijn nagels net iets extra om te zorgen dat ze niet breken of scheuren. Ook check ik alvast wat nagellak om uit te testen en uit te kiezen. Een dag voor kerst, scrub ik mijn handen, ik verzorg mijn nagels en dan lak ik ze. Ik besteed dan net wat exta aandacht aan de finish (dus nagellak goed laten drogen, goede topcoat gebruiken, zorgen voor geen beschadigingen in de lak, die krijg ik namelijk nogal snel omdat ik ongeduldig ben, en ook niet lakken vlak voor slapen gaan, want dan krijg ik kussenafdrukken in de nagellak etc.) Aan gezien kerst 2 dagen duurt, kies ik voor een nagellak die een paar dagen goed blijft zitten. Natuurlijk doe ik net iets vaker handcrème op, zodat mijn handen goed verzorgd en zacht zijn. .

* Voeten:
Tja, eigenlijk helemaal niet belangrijk, het is immers geen zomer en niemand die mijn voeten ziet in mijn feestelijke pumps, maar ook hier geldt weer; het is voor het idee. Dus ik scrub mijn voeten, lak mijn nagels en smeer mijn voeten goed in zodat ze er ook verzorgd uitzien.

kerstkapsels-1

Bron

* Haren:
Van te voren ga ik wat kapsels oefenen voor kerst, want op de dag zelf is daar natuurlijk geen tijd voor. Dus vanaf een paar dagen van te voren, weet ik hoe ik mijn haren ga doen, en oefen ik dat een paar keer als het wat lastiger is. Zoals dit jaar wil ik krullen. Ik heb meerdere krultangen, dus heb de afgelopen tijd iedere dag een andere krultang gebruikt, om te kijken welke ik nou toch het fijnst en mooiste vond voor kerst. Ook verzorg ik mijn haren goed van te voren met een haarmasker of met kokosolie. Maar die doe ik dus een aantal dagen van te voren! Op de dag zelf, zorg ik dat mijn haren gewassen zijn met volume shampoo. Ook zoek ik alvast uit welke producten ik in mijn haar wil gebruiken; wel of geen mousse, wel of geen serum etc. Ik bedenk ook of ik van te voren nog naar de kapper wil voor een knip of verfbeurt (vorig jaar wel gedaan, dit jaar toch maar niet).

* Kleding:
Dit is misschien de meeste lastige; te weten wat je allemaal aan wilt met kerst. Vandaar ben ik er een tijdje van te voren mee bezig. Ten eerste bedenk ik me welke jurk ik aan wil, en vanaf daar bedenk ik me welke panty’s, welke schoenen en welk jasje ik erbij wil dragen. Heb ik dat allemaal nog in mijn kast? (Vaak wel) anders moet ik nog even gaan shoppen. Als je wat uit je kast wilt, pas het dan van te voren aan, of je het nog wel aankunt. En check dan meteen welke schoenen en jasje er bij staan. En niet te vergeten; de accessoires! Welke sieraden wil ik daarbij aan?

7-minuten-langer-voor-spiegel-met-feestdagen

Bron

* Make-up:
Ook erg belangrijk! Ik begin met make-up van te voren lekker te oefenen. Dit heb ik de afgelopen week veel gedaan, ook al levert dat soms wat vreemde blikken op van mensen op straat die zich geen raad weten met mijn glitters ;)
Als je van te voren al weet welke make-up look je wilt maken, begin je meteen minder gestresst aan je kerstochtend.

* Tasje+wat mee te nemen:
Dit is iets wat ik vaker meer van te voren moet bedenken haha. Kies je tasje uit die je wilt meenemen naar familie of een etentje en bedenk wat je erin meeneemt. Je geurtje, wat poeder en/of anti-glim doekjes, je lipstick die je draagt, een spiegeltje, haarlak, kauwgompje, elastiekje, borsteltje, deodorant etc. Zodat je op kerst zelf ook alles bij de hand hebt.

 

christmas-party-outfit-budget-version

 

Bron

Het is misschien een beetje veel (en overdreven), maar ach, af en toe is het toch best lekker om te tutten en je helemaal te verwennen? Als je je daardoor beter voelt, straal je nog extra met kerst!
Ik doe dit ook altijd alleen met kerst, met andere speciale dagen maakt het me niet uit hoe mijn benen er uitzien onder mijn panty, of dat mijn nagellak niet matched met mijn schoenen ;) Maar 1 keer in het jaar is het heerlijk om even extra uit te pakken. En wanneer je hier goed van te voren al bij stil staat en precies weet wat je wilt, ervaar je ook geen extra stress met kerst.

Ik wil iedereen een heerlijke en fijne kerst wensen!

Wat doen jullie allemaal qua voorbereidingen met kerst? Wat gaan jullie dit jaar doen met kerst?

Liefs,
Lisa

6 reacties op “Kerst Voorbereidingen

  1. Handig, zo, alles bij elkaar genoemd. Ik doe op zich niet veel extra aan mijn uiterlijk met kerst, maar nu ik dit lees, lijkt het me best leuk om even extra mijn best te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>