FOTD: Smoky Eye met Make Up For Ever

Vandaag is het weer tijd voor een Face Of The Day. Ik besloot weer eens een smokey eye te maken. Dit doe ik tegenwoordig bijna nooit meer. Ik vind het vaak iets te heftig voor mij. Vorig jaar heb ik een mooi palette van Make Up For Ever gekocht; het Smoky by Make Up For Ever. Ik bedacht dat ik dit palette al een hele tijd niet heb aangeraakt, en dat dat maar eens hoog tijd werd!

Wanneer ik mijn ogen zwaar opmaak, begin ik met het opmaken van mijn ogen. Vóór ik de rest van mijn make-up op doe dus. Als je met donkere kleuren werkt, is dat moeilijk weg te werken als je knoeit door bijv. fall out. Ik was met dit palette van MUFE aan het werken, en er was totaal geen fall out! Ik had deze ooglook dus gerust kunnen maken na het aanbrengen van mijn overige make-up.

Voor mijn ogen heb ik mijn Urban Decay oogpotlood gepakt, een dik lijntje rond mijn ogen gezet en dit goed uitgewerkt. Vervolgens met de zwarte oogschaduw heb ik mijn ogen nog wat aangezet. Toen heb ik de mooie paarse kleur uit het palet gepakt om wat kleur te geven aan mijn ooglook. Helemaal zwart vind ik zo hard bij mezelf. Daarna heb ik nog wat lichtere bruine kleurtjes uit het palet gepakt om het te vervagen en uit te blenden. Nog wat highlighter op mijn wenkbrauwbot, het zwarte oogpotlood aanbrengen op de waterlijn en mascara en de ooglook was klaar.

Mijn lippen gaf ik een rustige, frisse kleur. Deze lipstick kocht ik pas bij de Kruidvat voor 1 euro. Hij was nog uit een oude Limited Edition.

Dit zijn de producten die ik allemaal gebruikt heb. Sommige hebben jullie al vaker voorbij zien komen ;)

Voor mijn huid heb ik het volgende gebruikt:

* Make Up For Ever – HD Foundation
* Make Up For Ever – Camouflage Cream
* Make Up For Ever – Full Cover Concealer
* Bobbi Brown – Creamy Concealer
* Catrice – Prime and Fine Translucent Powder

Voor mijn wenkbrauwen gebruikte ik:

* Etos – Wenkbrauwkit
* Essence – Eyebrow Designer
* Essence – Lash&Brow Gel

Om kleur te geven aan mijn gezicht:

* Essence - Matt Bronzing Powder
* Barry M – Blusher
* Benefit – Girl Meets Pearl (Highlighter)

Voor mijn lippen smeerde ik:

* Catrice - Soft Lip Colour in C01 Salsa Cubana (uit Cucuba LE lijn)

En voor mijn ogen, maakte ik gebruik van:

* Urban Decay – Primer Potion
* Urban Decay – 24/7 Glide-On Eye Pencil in Zero
* Catrice – The Giant (mascara)
* Make Up For Ever – Smoky palette

Ik heb de eerste kleur gebruikt, de tweede, de zesde en zevende. (De kleuren hebben geen namen.)

Al ben ik een grote fan van Make Up For Ever, dit palette pak ik toch niet zo vaak. Ik hou van meer natuurlijk opgemaakte ogen. Wel vind ik het leuk om af en toe toch eens te experimenteren met dit palette, of met smokey eyes in het algemeen.

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

9 reacties op “FOTD: Smoky Eye met Make Up For Ever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>