FOTD: My Old Way

Voor mijn wekelijkse FOTD had ik vandaag een grappig idee: ik doe mijn oude signature look! Voordat ik echt veel met make-up bezig was, maakte ik me ook al iedere dag op. (Ik maak me sinds mijn 14e iedere dag op, dus ergens is de interesse altijd aanwezig geweest.) Maar ik had nog niet een uitgebreide make-up stash, en ik keek ook niet echt naar de producten. Een paar dingen heb ik nog wel bewaard, of pas geleden nog opnieuw aangeschaft. Ik besloot mijn ‘oude look’  vandaag weer eens na te maken!

Toen ik op de middelbare school zat, gebruikte ik meer opvallendere kleuren, zoals blauwe, groene, paarse of roze oogschaduw. Dat combineerde ik altijd met mijn kleding. Later, ongeveer vanaf mijn 18e, begon ik meer natuurlijke tinten te gebruiken. Ik gebruikte toen steeds dezelfde producten, totdat ik me dus meer in cosmetica ging verdiepen.
Vandaag heb ik dit dus zoveel mogelijk proberen te her-creëren haha!

Mijn ogen maakte ik altijd met dezelfde kleuren op: bruin en goud-achtige tinten. En ik maakte het af met wat zwarte oogpotlood en mascara. Gewoon makkelijk dus. Deze ooglook paste ook altijd bij iedere outfit en gelegenheid.

Mijn mond hield ik altijd neutraal. Vaak droeg ik niets op mijn lippen, maar als ik er iets op wilde hebben, koos ik altijd voor een nude lipgloss. Nu koos ik voor een lichtroze nude gloss van L’Oréal.

De producten die ik heb gebruikt:

Voor mijn huid:

* Catrice - Mineral Powder Make-Up. Deze minerale foundation heb ik járenlang gebruikt. Dit doosje is misschien wel mijn 5e in mijn bezit. Ik had een hekel aan foundation en deze poeder geeft toch een prima dekking, maar een luchtiger gevoel. Tegenwoordig gebruik ik altijd foundation of BB cream omdat ik dat toch mooier vind. Deze minerale foundation bracht ik aan met de bijhorende kabuki kwast van Essence.
* Catrice – Alround Concealer. Ik heb deze concealer vandaag gepakt omdat ik denk dat ik dit soort concealer het fijnste gevonden zou hebben. Ik heb geen enkele concealer meer van mijn ‘oude look’.

Om mijn gezicht wat kleur te geven:

* Etos – Duo Blush. Deze blush heb ik gekocht toen mijn interesse voorzichtig begon aan te wakkeren haha. Ik heb geen blushes meer die ik toen gebruikte. Ik geloof dat ik vooral blushes van Catrice gebruikte. Deze blush is de enige die ik nog heb, voordat mijn obsessie begon. Ik gebruikte alleen de blush trouwens, bronzer gebruikte ik nog niet echt.
* Manhattan – Highlighting Powder. Ook deze heb ik rond mijn obsessie begon gekocht, maar toen ik nog net mijn ‘oude look’ dagelijks maakte. Dus deze is nog net van die tijd. Ik gebruik al sinds mijn 16e ofzo al dagelijks highlighter, zonder te weten dat het zo heette. Ik vond het gewoon mooi haha. Dat deed ik dus per ongeluk al goed ;) Deze highlighter gebruikte ik dagelijks.

Voor mijn lippen:

* L’Oréal – 6H Glam Shine in 103 Forever Nude. Ik had een paar lipglossjes in dezelfde kleur. Allemaal lichtroze en nude-achtig. Ik droeg niet graag wat op mijn lippen, maar vond het wel mooi. Ik koos dan altijd voor zo’n kleur als deze. Lekker veilig.

Voor mijn ogen:

* Maybelline – The Falsies Mascara. Deze mascara is al een hele tijd een van mijn favorieten. Vroeger gebruikte ik deze ook al heel veel. Deze Falsies is denk ik ook al de 5e die ik heb. Ik wissel heel veel van mascara, maar als ik even een nieuwe mascara nodig heb (en hij is in de aanbieding) koop ik bijna altijd deze weer opnieuw.
* Catrice – Smokey Eyes Pencil. Oogpotlood gebruik ik al zolang ik me kan herinneren. Altijd zwart. En altijd van Catrice.


* Maybelline – Dream Mousse Eyecolor in 02 Blissful Beige. Deze heb ik al lang en gebruikte ik iedere dag als highlighter op mijn wenkbrauwbot. Daar was deze kleur ideaal voor. Hij had een mooie, goude shimmer. Maar toen ik ‘m vandaag uit mijn stash toverde, zag ik dat ‘ie toch wel uitgedroogd was.. Ik heb ‘m nog een keer aangebracht, maar nu gaat ‘ie dan echt weg haha.
* Catrice – oogschaduwpalette. Dit was mijn eerste oogschaduw palette die ik kocht. Ik kocht altijd gewoon mono’s of duo’s. Je ziet al op de foto hoevaak ik ‘m gebruikt heb. Tegenwoordig kom ik niet zo ver meer met oogschaduws, daar wissel ik te veel voor af haha. Ik was gek op de goudachtige kleur, en de goud-bruine kleuren. Deze kleuren droeg ik dagelijks. Met deze kleuren heb ik dan ook de ooglook gemaakt vandaag.

Ik vond het echt grappig om weer eens mijn oude signature look na te maken. Maar ik merk wel dat ik echt de voorkeur geef aan de producten die ik nu veel gebruik. Ik ben best wel veranderd met make-up. Zo gebruik ik nu vaker eyeliner, matte kleuren op mijn ogen en een felle kleur op mijn lippen.

Maar zoals op bovenstaande foto’s, zo liep ik er vanaf mijn 18e tot mijn 23e iedere dag bij ;)

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

10 reacties op “FOTD: My Old Way

  1. Ik vind deze ook echt heel mooi. Ik hou van naturel. Ik draag ook iedere dag zulke make-up. Ik ben niet zo van de felle kleurtjes…

  2. Wauw, je oude signature look is wel prachtig hoor! Haha, ik herken dat wel. :P Ik heb ook echt periodes lang dezelfde look, nu wel door mijn blog wat variatie erin, maar sommige zijn gewoon lekker snel en simpel. xD Leuk dat je de oude Catrice producten nog in je stash hebt! :D

    • Ooh dankjewel :) Groot compliment, al helemaal van jou want ik vind jouw make-up creaties werkelijk briljant :)
      Ja leuk te zien he, dat oude prul van Catrice haha :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>