Corrector van Make Up For Ever

Ik weet nog goed dat ik me vroeger vaak afvroeg waar een oranje en groene concealer goed voor was. Ik begreep het gewoon niet. Ik wist wel al wat een concealer was; iets dat mijn puistjes, pukkeltjes, vlekjes en kringen moest wegwerken, maar ik snapte niet waar die gekke kleuren goed voor waren.
Toen ik het eenmaal begreep, zag ik nog het nut niet echt in. Tot ik me genoeg aan mijn donkere kringen ergerde, en besloot het eens te proberen.

Groene en oranje concealers heten corrector kleuren. Deze kleuren gebruik je namelijk om iets te corrigeren. Groen kun je goed gebruiken voor rode plekjes zoals puistjes, omdat groen het rood opheft. Hieroverheen kun je nog het beste foundation of gewone concealer dragen zodat je niet met het risico loopt om met een groen plekje te lopen in plaats van een rood plekje.
Oranje is bedoeld voor de donkere kringen onder je ogen. Die kringen zijn paars/blauw en de kleur oranje heft deze kleur goed op. Vandaar dat ik een oranje corrector aanschafte.

Ik heb deze corrector al een tijdje in mijn stash liggen en gebruik hem met periodes. Het leek me wel leuk om hier een artikel over te schrijven.

De kleur is zoals je ziet écht oranje!

Wanneer ik ‘m gebruik, doe ik dat als volgt:

Dit zijn mijn donkere kringen. In het echt en full face zijn ze nog opvallender. Mijn eeuwige gevecht om deze goed bedekt te krijgen!

Als eerste breng ik de corrector aan. Vóór de foundation of concealer etc. Dit is de eerste stap die ik maak.

Dan werk ik de kleur goed mijn huid in door met mijn ringvinger te deppen, een beetje zoals ik ook gewone concealer aanbreng. Hieroverheen breng ik mijn foundation aan en pak mijn wallen mee. Je ziet dat hier het blauw/paarsige er al af is. Dat is het werk van de oranje kleur.

Hieroverheen breng ik dan mijn concealer aan. Ik vind vloeibare concealer het fijnste werken onder mijn ogen.

Hier heb ik de concealer ook netjes uitgewerkt.

Tot slot poeder ik het geheel af, zodat het beter blijft zitten en zo min mogelijk in de lijntjes gaat zitten. Dit is zo’n beetje het beste resultaat wat ik met mijn donkere kringen kan behalen.

Full Face. Zo ziet het totaalplaatje eruit, alles aangebracht wat maar helpt in mijn strijd tegen mijn donkere kringen ;)

Maar maakt het verschil? Zie je het echt als ik deze oranje stap oversla? Ik heb op een andere dag deze corrector stap overgeslagen en foto’s gemaakt:

Ik zie op de foto’s eerlijk gezegd geen verschil. Maar in real life zie ik wel verschil! Het is dan niet zo’n gigantisch verschil, dat niet nee. Maar ik ben best bezig met mijn wallen, dat is gewoon storend voor mij als ik in de spiegel kijk. En wanneer ik deze corrector als extra stap gebruik, vallen mijn wallen mij nét iets minder op. Wanneer ik haast heb, of gewoon geen zin heb sla ik deze stap dan ook gewoon over. Maar ik pak deze corrector er gemiddeld zo’n 1 á 2 keer in de week bij.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik deze corrector niet 1,2,3 opnieuw zal kopen omdat ik de roze kleur in het concealer palette van Catrice (jullie weten vast wel welk palette ik bedoel) stiekem net zo fijn vindt ;) (Roze heft de kleur blauw ook prima op, al is het misschien net iets minder.)

Make Up For Ever is te koop bij Sephora (tot 1 juni NOOO) en deze corrector kost rond 20 euro denk ik. Ik kon de prijs echt niet vinden..

Gebruiken jullie wel eens een corrector? Hebben jullie ook last van donkere kringen? Wat doen jullie er tegen?

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

2 reacties op “Corrector van Make Up For Ever

  1. whow, die ziet er wel echt oranje uit, maar je ziet wel echt verschil! Wist helemaal niet dat oranje blauw/paars camoufleerde, weer iets geleerd :). Ik gebruik altijd gewoon concealer voor mijn donkere kringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>