Mijn favoriete TV series van dit moment

Mijn site gaat vooral over beauty, maar ontspanning hoort daar eigenlijk ook bij! En wat is er lekkerder om te ontspannen bij een goede tv serie?
Een tijdje terug schreef ik al een artikel over mijn favoriete tv series van het moment *klik* en die gelden nog steeds (vooral Revenge!) maar er zijn er nog meer bijgekomen.

Ten eerste Dexter. Ik had al vaker van deze serie gehoord, en ik wist al zeker dat ik deze geweldig zou vinden, maar had steeds geen tijd om aan Dexter te beginnen. Maar laatst ben ik begonnen, And. I. Love. It! Ik begin vanavond aan seizoen 3, dus ik heb nog lekker veel in te halen!
Het gaat over seriemoordenaar Dexter, die werkzaam is bij de politie, afdeling Moordzaken. Hij heeft geleerd om te leven via een code; alleen mensen vermoorden die het verdienen (zoals andere moordenaars). De serie is spannend, luguber, grappig (vooral de gedachten van Dexter, hij is zo heerlijk droog!), verrassend en vernieuwend. Just love it!

Once upon a time is ook echt geweldig. Het gaat over het plaatsje Storybrooke, waar allemaal sprookjesfiguren wonen. Alleen..ze weten niet dat ze dat zijn. Ze leven allemaal een normaal leven, niet wetende dat ze eigenlijk Sneeuwwitje, Japie de Krekel, Roodkapje etc. zijn. De boze koningin van Sneeuwwitje heeft ze namelijk allemaal vervloekt. Dan komt de dochter van Sneeuwwitje (Emma) naar Storybrooke..kan zij iets voor ze betekenen?
Ik vind het verhaal echt ontzettend leuk, zo origineel verzonnen en verslavend. Hoe ze de sprookjes ook daadwerkelijk in het verhaal verweven vind ik briljant en leuk. Bijvoorbeeld het verhaal van de 7 dwergen; zo er waren er eerst 8 en Grumpy heeft niet altijd Grumpy geheten.. De serie is echt verslavend goed. Nu iedere woensdagavond op Net5 :)

Body of Proof, ook al zo’n leuke serie. Ik begon deze serie te kijken omdat de hoofdrolspeelster (Dana Delaney) ook in Desperate Housewives heeft gespeeld en ik haar daar ook erg leuk vond. Deze serie gaat over Dr Megan Hunt die patheloog anatoom is (dit wilde ik vroeger altijd worden ;) ) en dus genoeg mysterieuze lichamen voor zich op de tafel krijgt. Het gaat voornamelijk over moordzaken. Het verhaal heeft altijd genoeg twists and turns, zodat je nooit weet wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt. Normaal kijk ik dit soort series nooit; ik kijk liever waargebeurde moordzaken. Maar deze serie weet mij heel goed te pakken en is altijd spannend en grappig. Nu iedere maandagavond te zien op Net5.

De volgende serie is Ringer. Het gaat over de tweelingzussen Bridget en Siobhan. Ze hebben geen contact meer met elkaar; voornamelijk omdat Siobhan het leven goed leidt en Bridget een stripper is die verslaafd is aan drugs. Dan is Bridget getuige van een moord en moet ze vluchten. Ze komt bij haar zus Siobhan terecht. Maar..de volgende dag is Siobhan weg, en Bridget gelooft dat ze zelfmoord heeft gepleegd in zee. Bridget neemt dan de identiteit van haar tweelingzus aan, en niemand weet dit. Bridget speelt dus Siobhan, niet wetende dat Siobhan een heel gevaarlijk leven leidt en dat mensen het op haar gemunt hebben..
Dit verhaal zit heel sterk in elkaar en is zo super spannend. Het eerste seizoen heb ik in 2 middagen gekeken. Echt zo’n goed verhaal. Je weet nooit hoe het verder gaat. Maar toen..kwam ik er achter dat de serie gestopt was..Er waren tijdens de winterstop teveel mensen afgehaakt en er komt geen seizoen 2 meer..Er liepen zelfs petities om dit tegen te gaan (die ik ook natuurlijk getekend heb) maar dat mocht niet baten. Dus ik baal daar ontzettend van, dit verhaal had nog zoveel potentie. Het eerste seizoen eindigde ook zo spannend! Hoewel de serie gestopt is, is het toch de moeite waard om het eerste seizoen te kijken; het is een grote, spannende film.

Als laatste The Carrie Diaries. Dit moest ik natuurlijk als Sex and the City liefhebber kijken. Het gaat om Carrie in haar jongere jaren in de jaren 80. Ze is vooral op zoek naar zichzelf en begint zich steeds meer te ontwikkelen.
Ik vind dit ook een erg vermakelijke serie, al heeft ie lang niet de kwaliteit die de voorgenoemde series wel hebben. Maar de straten, de kleding, de muziek, echt leuk. Je waant je echt in de jaren tachtig, en dat heeft ook wel wat.

Dit waren mijn favoriete tv series van het moment, de tv series die ik recent ontdekt heb.

Welke tv series kijken jullie op het moment veel?

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

5 reacties op “Mijn favoriete TV series van dit moment

  1. Once upon a time volg ik ook, al heb ik het een tijdje niet meer gekeken ivm drukte. Door dit artikel wil ik nu ook Body of proof gaan kijken :). Ringer lijkt me ook heel spannend, maar daar wil ik eigenlijk niet aan beginnen omdat die gestopt is haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>