Mijn gezichtsroutine: De ochtend

Reinigen is heel belangrijk in de dagelijkse routine. Het zorgt ervoor dat de basis (je huid) schoon, mooi egaal, gezond en gevoed is. Een prima basis om op te ‘werken’ (make-up aanbrengen haha, het is soms net schilderen).

Dit is wat ik (bijna) iedere dag gebruik.

Ik laat jullie vandaag zien wat ik in de ochtend gebruik, voordat ik make-up op doe. Dat zijn eigenlijk simpelweg maar 2 stappen: reinigen en verzorgen.

Ik begin met reinigen:

Daar gebruik ik een zeepje van Lush voor. Ik weet niet meer precies hoe deze heet. Hij is erg voedend en licht scrubbend (de donkere pitjes). Dit zeepje is goed voor een gevoelige huid zoals de mijne. Het reinigt prima mijn gezicht, zonder dat mijn gezicht strak aanvoelt.

Vervolgens ga ik mijn huid gezorgen. Voor de tere huid onder mijn ogen, gebruik ik:

Deze cooling eye roll on van Essence, verkoelt de huid onder mijn ogen en verzorgt ze. Het is een roller systeem, wat ik voor een oogcreme ideaal vind. Wel ga ik als deze op is, op zoek naar een oogcreme die me net wat extra’s geeft. Ik word ook een dagje ouder en de tere huid rond de ogen vertoont als eerste tekenen van huidveroudering.

Als laatste gebruik ik natuurlijk een creme voor op mijn gezicht, en ik pak mijn hals ook altijd mee:

Deze creme van Diadermine zat een tijdje terug in de Glossybox. Hij bevat geen parfum, siliconen of parabenen. Erg goed voor de huid dus. Aangezien ik een gevoelige huid heb, heb ik dat echt wel nodig; zo min mogelijk ‘troep’ in mijn verzorging. Daarom bevalt deze creme mij echt goed, hij voedt mijn huid en droogt niet uit. Ook brandt of vlekt mijn huid niet na het aanbrengen (wat het bij sommige cremes wel doet). Wel vind ik de creme erg dik, dat is prima voor nu in de winter maar ik denk niet dat ik de creme in de zomer zou gebruiken. Dan duurt het gewoon te lang om in te trekken. Als deze tube op is, ga ik gewoon weer verder met mijn favoriete dagcreme; die van Olaz.

Zo simpel kan een ochtendroutine zijn! Reinigen en verzorgen. Hierna breng ik mijn make-up aan, en kan de dag beginnen.
Mijn avondroutine volgt ergens deze week!

Tot de volgende keer!

Liefs,
Lisa

 

2 reacties op “Mijn gezichtsroutine: De ochtend

  1. Hele handige post, Lisa! Toont weeral de belangrijkheid van gezichtsverzorging aan. Ik vind het belangrijk dat mensen goed hun gezicht reinigen maar ik vind dat nogal veel mensen dit, spijtig genoeg, verwaarlozen. Love it! xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>