Gewoon Nederlands Tag

De Gewoon Nederlands Tag circuleert op het moment rond op blogs, en ik ben altijd wel te porren om een leuke Tag in te vullen. Dit vind ik zelf ook altijd erg leuk om bij anderen te lezen. En deze Tag sprak mij wel aan, omdat het gewoon lekker simpel Nederlands is, daar is helemaal niets mis mee. :)

nederland1

Bron

Een koekje bij de thee of meerdere?
Ik hou van koekjes, maar ik drink niet zo veel thee. De laatste tijd drink ik alleen laat in de avond een kopje slaap-lekker thee, en dan neem ik er geen koekje meer bij (van al die suiker, val ik dan alsnog niet in slaap).

Wat is je favoriete stamppot?
Geen! Ik ben nog iedere winter dankbaar dat ik dat niet meer hoef te eten sinds ik niet meer thuis woon (zo’n 8 jaar inmiddels) haha. Ik gruwel van boerenkool..

Wat is je favoriete Nederlandse feestdag?
Sinterklaas! Zeker weten! Ik vond het als kind zijnde al geweldig, maar nu nog steeds ben ik er dol op. De sfeer, de vrolijkheid, al het snoepgoed, lootjes trekken, kadootjes voor elkaar kopen, het samenzijn. Ieder jaar vier ik het met mijn vriend, met grote juten zakken vol kado’s haha. We vieren Sinterklaas uitgebreider dan onze verjaardagen ;)

Sinterklaas-no-Piets

Bron

Wat is je favoriete accent?
Brabants! Het voelt ook lekker vertrouwd (ik ben opgegroeid in Brabant), en het klinkt zo gezellig en hartelijk.

Welk woord vind jij typisch Nederlands?
Ik kon eigenlijk niet echt iets verzinnen, maar ik herinnerde me ineens Barack Obama die Nederland een tijdje geleden toesprak en het woord ‘gezellig’ gebruikte. Het is echt een typisch Nederlands woord, want het is eigenlijk niet te vertalen naar een andere taal.

blijf-kalm-en-spreekt-nederlands

Bron

Welk Nederlands gebruik vind je het leukst?
Dan kom ik toch weer bij Sinterklaas uit denk ik ;) Wat ook typisch Nederlands is, is het drie keer kussen, maar dat vind ik zelf best irritant haha. Ik geef liever 1 kus, of een knuffel.

Wat is je favoriete Nederlandse gezegde?
‘Dat slaat als een tang op een varken.’ Deze ken ik nog niet zo lang, en toen mijn vriend ‘m een tijd terug zei had ik echt zoiets van ‘Huh? Dat slaat echt nergens op!’ Precies!

Welke winkel van Nederlandse bodem vind je het leukst?
De V&D. Er is zoveel leuks te vinden en te doen. Ze hebben alles in huis wat je nodig hebt. En wanneer je even moet bijkomen, kan je met een heerlijke smoothie in het restaurant gedeelte zitten.

3315856112_af2e232be3_large_900_536_90_s_c1_smart_scale

Bron

Wie vind je de leukste BN’er?
Chantal Janzen vind ik echt leuk. Haar humor is zo heerlijk droog en ze is zo gevat, daar hou ik van.

Wat is je favoriete Nederlands-talige liedje?
‘Harder dan ik hebben kan’ van Blof. Ik ben niet zo gek op Nederlands-talige liedjes, maar dit liedje vind ik echt prachtig.

Haring, ja of nee?
Ik schaam me bijna om het toe te geven; maar ik heb het nog nooit geprobeerd! Toch eens een keertje doen..

Wat vond ik dit een leuke tag om in te vullen, want soms mogen we ook gewoon stil staan bij ons eigen kleine kikkerlandje en hoe leuk we het hier hebben :)

Neem deze tag gerust over als je wilt.

Liefs,
Lisa

koeien

Bron

7 reacties op “Gewoon Nederlands Tag

  1. Hahaha, wat een typerende Nederlandse tag! :’) Wel echt leuk om te lezen joh! Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik nog nooit haring heb geprobeerd. Die geur alleen, smerig. Gezellig, haha! Indeed. :’) Drie kussen, jaaaa! Veel mensen hebben daar problemen mee en haken altijd af bij twee.. sta je dan awkward.. drie.. o.

  2. Hahah dat slaat als een tang op een varken. Ik kende deze nog niet en heb hem net even opgezocht. Wat een grappige uitspraak. Leuke tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>