NO Make Up Day

Om echte schoonheid te eren, is het 18 september NO make-up day.

 

IMAG1440

Vandaag, 18 september, is het de allereerste NO make-up day. Op deze dag daagt de Brandwonden Stichting alle meiden en vrouwen uit om 24 uur geen make-up te dragen. Hiermee onderstrepen we gezamenlijk de boodschap dat echte schoonheid vanbinnen zit.

Echte beauty’s zijn, volgens de Brandwonden Stichting, mensen met een verpletterende uitstraling, twinkelende ogen, zelfverzekerdheid of humor.

Want in deze wereld waarin dagelijks miljoenen selfies gemaakt en vervolgens bewerkt worden om maar zo gunstig mogelijk voor de dag te komen, is het voor iemand met een brandwond, litteken, wijnvlek of verlamming niet zo makkelijk om zoiets weg te toveren.
Met een mooi initiatief als NO make up day staan we daar een dag bij stil. Het is een eerlijke en simpele manier om je tong uit te steken naar het schoonheidsideaal.

Ik vind dit echt een geweldig initiatief waar ik helemaal achter sta. Ik word soms ook een beetje moe van het schoonheidsideaal, en de druk die je als vrouw (en tegenwoordig ook als man) voelt om maar zo mooi mogelijk te zijn. Soms wil ik gewoon mezelf zijn. Dan maar met pukkels, vlekjes, littekens en mijn gehate donkere kringen. Iedere maandag breng ik make-up loos door. Dit is een bewuste keuze van mezelf omdat ik mezelf ook eens ‘natuurlijk’ wil voelen.
Dat de Brandwonden Stichting met zo’n initiatief komt, vind ik hartstikke goed. Want er zijn nou eenmaal genoeg mensen die wel wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken in deze wereld. En als puntje bij paaltje komt, draait het ook echt om innerlijke beauty. Dat mogen we alleen met z’n allen iets vaker onderstrepen :)

 

Als je achter deze actie staat en mee wilt doen, deel dan een selfie (zonder make-up dus..) op Facebook, Instagram, Twitter etc. met de hashtag #nomakeupday 

Doe jij mee vandaag?

Liefs,
Lisa

4 reacties op “NO Make Up Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>