Essence – Cool Nude Lipstick

 

essence Zo op het oog lijkt het niets speciaals, deze lipstick. Maar toch is deze op het moment erg populair in beautyland. De lipstick komt uit de Nude lijn van Essence, van de Long Lasting Lipsticks. Ik kocht deze lipstick naar aanleiding van de vele positieve reviews (zoals ongeveer de helft van mijn stash ;) ). Lees mee als je hier ook zo benieuwd bent!

 

essence1 De huls is simpel, maar wel classy. Dat komt vanwege het matte effect; daar hou ik wel van.

 

essence2 De kleur waar ik het over heb is 05 Cool Nude. Ik zou deze nooit uit de schappen hebben gepakt als ik geen positieve reviews had gelezen, omdat de kleur me niet zo aanspreekt op het eerste gezicht.

 

essence3 Zo ziet de kleur eruit in de huls. Een roestbruine kleur. Als ik vooraf geen swatch had gezien, had ik ‘m waarschijnlijk weer teruggelegd omdat ik hem zo te bruin vind lijken. Maar gelukkig had ik dus wél swatches gezien en wist ik dat dit een mooi kleurtje moest zijn ;).

 

essence4 Dit is een swatch gemaakt met flits. Ik moest de kleur wel even opbouwen; het is dus niet met een enkele streep gemaakt.

 

essence5 En een swatch in natuurlijk licht. Je ziet dat het kleurtje precies tussen oudroze en bruinig inzit.

Laten we het nu testen op de plek waar lipstick hoort:

essence6 Eerst een foto van mijn ‘kale’ mond, zonder iets erop dus.

 

essence7 Hier heb ik de lipstick alleen op mijn onderste lip aangebracht. Je ziet dat de kleur vrijwel overeenkomt met mijn natuurlijke lipkleur. Het is dus voor mij de perfecte ‘my lips but better’-kleur.

 

essence8 De kleur is echt perfect voor mij. De eerste uurtjes heeft de lipstick nog een mooie glans, maar later ‘droogt’ de lipstick mat op. Ik vind het allebei wel mooi.

 

essence9

En natuurlijk full face. Dit is denk ik de meest natuurlijke lipstick die ik ooit gedragen heb, en ik vind ‘m wel tof! Mijn voorkeur gaat uiteindelijk wel uit naar wat fellere lipsticks, maar ik vind dit ook wel wat hebben. Het houdt de look lekker rustig en kan met alles gecombineerd worden.
Erg longlasting vind ik de lipsticks overigs niet; na een uurtje of 3 (of na een hapje of drankje) is het wel mooier om de lipstick weer bij te werken. Bij een longlasting lipstick heb ik toch eerder het idee dat ze een uur of 6 er tegen aan kunnen.
Maar de kleur, het gevoel op mijn lippen en het prijsje maken dat ik wel enthousiast ben over mijn nieuwste aankoop!

De Essence Long Lasting Lipsticks Nude kosten € 2,39. Essence is te koop bij oa. Kruidvat.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? Hebben jullie al een kleurtje uit de Nude lijn van Essence geprobeerd?

Liefs,
Lisa

17 reacties op “Essence – Cool Nude Lipstick

  1. De kleur staat je heel goed! Zelf vind ik de lipsticks van essence ook niet longlasting :) 3 uur zou bij mij al een record zijn, vrees ik :p
    Liefs, Stephanie

  2. Zelf draag ik niet zo heel vaak nude lipsticks, maar deze kleur is wel iets donkerder dan ik eigenlijk verwacht had, hij staat je erg leuk!

  3. Staat je erg mooi! Ja, bij long lasting denk ik ook eerder aan zo’n uur of zes. De enige die dat bij mij kan (momenteel) is de longer lasting van de Hema, echt een zalige lipstick!

  4. Haha door jou leuke artikel is deze lipstick gisteren ook bij mij in me winkelmandje beland toen ik bij het kruidvat was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>