Essence – CC Cream

 

IMG_5718 De CC Creams liggen alweer een tijdje in de winkels, maar ik werd er nooit echt door aangesproken. Na de BB Creams (die ik erg fijn vind), vond ik het idee van nu een CC Cream redelijk overbodig. Maar nadat ik een aantal positieve reviews over de CC Cream van Essence las, besloot ik deze met een actie toch in huis te halen, want ja; je bent een beautyblogger of niet;) Alles eens proberen toch!

 

IMG_5719 De tube is simpel en ziet er wat goedkoop uit, maar dat is prima voor een budget merk als Essence.
Deze CC Cream belooft roodheid en plekjes te verdoezelen, een zachte finish te geven en je poriën minder te laten opvallen. Ook bevat het SPF30 (hele dikke plus).

 


IMG_5722 De ingrediënten staan binnenin het stickertje vermeld. Ik zie dat de betere ingrediënten pas op het laatst genoemd worden (rosa flower water, sweet almond etc), en dat het vol zit met siliconen! Dat is even balen zeg, dat had ik niet verwacht van een CC Cream. Mijn huid reageert niet goed op siliconen.

 

IMG_5725 Hmm..nog meteen een nadeel is de opening. Bij mij zag het er steeds zo uit, ook nadat ik het schoonmaakte. Het product loopt gewoon de dop in, en dat vind ik echt niet zo netjes en handig.

 

IMG_5727 Maar goed, we gaat ‘m testen op mijn eigen kale blotebillengezicht. Ik heb genoeg rode plekjes en vlekjes die vandaag verdoezeld mogen worden.

 

IMG_5728 En ja hoor, de CC Cream is goed in zijn dekking! Ik heb weer een egaal hoofd..maar ik ben gewoon oranje! Wanneer ik de CC Cream aanbreng, of swatch, is de kleur best prima. Misschien wat aan de donkere kant, maar wel gewoon een normale huidskleur. Maar na een paar minuten begint er iets raars te gebeuren waardoor ik oranje uitsla.

 

IMG_5755 En met de rest van de make-up. Ik lach wel..maar potver wat ziet mijn huid er belachelijk uit. Het klopt gewoon niet, de rest van mijn make-up, en haarkleur vloekt gewoon met mijn huidskleur! Zie hoe licht mijn nek is, in vergelijking met mijn oranje hoofd!

 

IMG_5756

Wauw, dat is lang geleden dat ik zo’n miskoop heb gedaan! Ik weet niet of het bij mijn huid anders uitpakt dan bij anderen, aangezien ik genoeg positieve reviews gelezen heb over dit product. Misschien dat ik deze CC Cream zondag wanneer Oranje speelt maar opdoe ;)

Essence CC Cream is te koop bij oa. Kruidvat en kost €3,99.

Hebben jullie deze CC Cream geprobeerd? Slaat ‘ie ook oranje uit bij jou? 

Liefs,
Lisa

13 reacties op “Essence – CC Cream

  1. Hmm, hij valt inderdaad wat gek uit! Ik denk dat ik hem oversla, ik heb dat oranje-effect namelijk ook al eens bij een BB Cream van Essence gehad en verwacht het nu door jouw review ook wel bij de CC Cream!

    • Wat zonde hè. Ik heb het ook eens eerder gehad van Essence, ik geloof bij een oudere foundation. Hierdoor ben ik een beetje terughoudend over de Essence foundations/bb creams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>