Catrice Check & Tweed

 

IMG_7865 Ik keek al erg uit naar deze Check&Tweed Limited Edition lijn van Catrice, want de persberichten spraken mij erg aan. Toen ik een paar dagen terug eindelijk eens een Kruidvat binnenliep, snelde ik dan ook meteen naar de Catrice-schappen waar ik dit eyeshadow palette en lipstick aanschafte. Ik laat ze vandaag aan je zien.

IMG_7873 Ik begin bij de lipstick die ik na even twijfelen meenam. De verpakking sprak mij namelijk niet zo aan. De huls is erg smal. Dat het matzwart is, vind ik dan wel mooi. Maar ik heb liever een lipstick die in een bredere huls zit.

Catrice Check&Tweed5 De kleur die ik meenam: Queen’s BEAUTea Time. De andere kleurtjes spraken me niet aan.

IMG_7875 Hier zie je goed hoe smal de huls is. Maar hij is toch prettig; hij is erg compact en de stick draai je heel gemakkelijk omhoog. Ook sluit de dop goed stevig. Dit alles zorgt ervoor dat de lipstick fijn is om mee in je tas te nemen.

Catrice Check&Tweed6 IMG_7879 De kleur had ik niet verwacht bij een herfstcollectie, want hij lijkt me eerder voor de lente geschikt. Maar desondanks vind ik het een leuk, vrolijk kleurtje.

De lipstick is goed gepigmenteerd; deze swatch is van 1 keer vegen.

lipstick catrice De lipstick voelt romig aan en brengt daarom makkelijk aan. Wel is het even wennen om met een smallere stick te werken, maar dat gaat prima.

De kleur blijft ook best goed op de lippen zitten; ik hoefde ‘m maar 1 keer bij te werken (na het eten).

Een Full Face foto met deze lipstick volgt later in dit artikel.

IMG_7866 Hier kwam ik voor; de oogschaduwpalettes. Catrice had er twee uitgebracht in deze collectie en ik nam London’s Eye mee omdat deze mij qua kleur het meest aansprak.

Het doosje is echt cute trouwens!


IMG_7869 IMG_7870 Ik vind de kleurtjes echt mooi. Je kunt hier vele looks mee maken, en iedereen heeft wat aan zo’n palette.

De oogschaduws zijn ‘baked’, gebakken dus in een oven, waardoor ze veel kleur afgeven.

IMG_7871 Het pigment is inderdaad dik in orde. De eyeshadows geven veel kleur af. Deze swatches zijn van 1 keer vegen.

Er zit een mooie, shimmery lichtroze kleurtje in het palette, een shimmery middenbruin, een donkergroene die ook wel wat shimmer bevat maar niet veel, en een witte highlighter.

Ik heb 2 looks gemaakt met dit palette:

 

Catrice Check&Tweed2Look 1.

De highlighter heb ik op mijn wenkbrauwbot aangebracht en bij mijn binnenste ooghoeken. De lichtroze kleur heb ik op mijn bewegend ooglid aangebracht, de bruine kleur in mijn crease, en de donkergroene kleur zit op het buitenste deel van mijn ogen.

Op deze foto draag ik ook de lipstick Queen’s BEAUTea Time uit de collectie.
Catrice Check&Tweed4 Look 2.

Hier heb ik de donkergroene kleur over mijn bewegend ooglid aangebracht en in de crease wat verzacht door de bruine kleur te gebruiken. Ik heb deze look afgemaakt met de witte highlighter op mijn wenkbrauwbot en binnenste ooghoeken.

 

Catrice Check&Tweed3

Ik ben echt blij met mijn aankoopjes van de Check&Tweed collectie. De lipstick is erg fijn en vind ik vrolijk, al denk ik dat ik deze meer in de lente zal gaan dragen. Op dit moment hou ik toch van wat herfstige, donkere kleurtjes.
Het palette zal ik wat vaker gaan gebruiken, aangezien dit een heerlijk makkelijk palette is. Er zijn vele ooglooks mee te maken, en de kleurtjes zijn lekker basic. Het doosje is klein en makkelijk mee te namen.

De Check&Tweed collectie van Catrice ligt nu in de winkels (Kruidvat en Trekpleister). De Velvet Lip Colour C01 Queen’s BEAUTea time: 3,99 euro
Quattro Baked Eyeshadow C01 London’s Eye: 4,59 euro

Hebben jullie iets uit deze collectie gescoord? Vinden jullie de lipstick ook meer geschikt voor het voorjaar?

Liefs,
Lisa

 

10 reacties op “Catrice Check & Tweed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>