Mijn favoriete kerstfilms!

Merry Xmas everybody! Ik hoop dat iedereen een hele fijne eerste kerstdag heeft gehad en vandaag een mooie tweede kerstdag.

Om nog even in kerstsferen te blijven, laat ik vandaag zien welke films ik graag kijk met kerst, waar ik leuke herinneringen aan heb (nostalgie), waar ik gezellig voor op de bank kruip en in kerstsfeer kom.

[youtube LxnR9e7M8Vw]

Mijn favoriete film is toch wel Hook. Met Robin Williams in de hoofdrol als de volwassen Peter Pan. Hij is zijn verleden als Peter Pan vergeten, leeft als een normale volwassen man. Maar dan is kapitein Haak (Hook) teruggekomen en heeft zijn kinderen gekidnapped en meegenomen naar NeverNeverland.
Echt een heerlijke film!

[youtube CK2Btk6Ybm0]

Natuurlijk kan Home Alone niet ontbreken. Mijn broertje en ik waren vroeger dol op deze film; we keken deze film zelfs midden in de zomer.
De fantasie van ieder kind natuurlijk; alleen thuis zijn en boobytraps maken. Mijn broertje heeft zich vroeger flink laten inspireren door deze film, en we konden in die tijd in zijn kamer overal boobytraps tegenkomen haha!

[youtube OLIsgxV7-xw]

Annie, wie kent haar niet? Deze film is ook ieder jaar wel op tv te zien. De liedjes zijn heerlijk om mee te zingen, en het verhaal is ook vermakelijk. Nostalgisch haha!

[youtube nOfH7uEojKk]

Ooh ik ben gek op Mary Poppins! Hoe vaak ik deze film wel niet gekeken heb vroeger.. Het is best een oude film (1964) maar ooh wat leuk! Ieder kind droomt van een nanny als Mary Poppins. Overal gebeuren dingen die alleen in je fantasie gebeuren; in stoeptekeningen springen, wedstrijdje met paarden uit een carrousel (soort draaimolen), vanalles uit een doodgewone tas halen.. Fantastisch! Je weet niet wat je kunt verwachten. En er zit nog best een goed verhaal achter (over de vader richting de kinderen).

[youtube L8-e_VdwAME]

Als echte die-hard Harry Potter fan, mag Harry natuurlijk niet ontbreken uit dit rijtje. Ik lees de boeken en kijk de films ieder jaar wel een keer. Kan er echt geen genoeg van krijgen haha. En nu met kerst zijn ze ook overal op tv. Deel 3 en 7 zijn mijn favoriet.

Wat zijn jullie favoriete kerstfilms?

Geniet van deze tweede kerstdag!

Liefs,
Lisa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>